KKM: Szijjártó Péter Soros György emberével csatázott Isztambulban

2019. február 20. 11:02

A Brüsszelt képviselő Avramopulosz megsértődött a KKM sajtószóvivője szerint a magyar külgazdasági és külügyminiszterre.

2019. február 20. 11:02

Szijjártó Péter és Soros György emberének csatáját hozta a Budapest Folyamat isztambuli tárgyalása – mondta el Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán Isztambulban, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülésének szünetében az MTI kérdésére válaszolva. Menczer Tamás kifejtette: a magyar külgazdasági és külügyminiszter az európai emberek érdekeit képviselte, Dimitrisz Avramopulosz brüsszeli biztos viszont kizárólag a migránsok jogait hangsúlyozta, és 10 perces beszéde alatt egy szót sem szólt az európai emberek jogairól és biztonságáról.

Az államtitkár egyúttal rámutatott: Szijjártó Péter szerint, aki biztonságos országokon megy keresztül, az nem menekült, a migráció nem alapvető emberi jog, és az európai emberek biztonsága a legfontosabb. A bajt nem szabad behozni Európába, a segítséget kell odavinni, ahol a baj van – idézte Szijjártó Péter szavait Menczer Tamás. Az államtitkár megjegyezte, hogy a szélsőségesen bevándorláspárti Avramopulosz EU-biztos láthatóan megsértődött a magyar miniszter szavain, és fenyegette azokat az országokat, amelyek nem működnek együtt a bevándorlók Európába történő betelepítésében.

Szijjártó Péter felszólalásában hangsúlyozta: rendkívül fontos aláhúzni, hogy a migrációról szóló minden döntésnek meg kell maradnia a nemzeti szuverenitás és kompetencia szintjén, a nemzeti döntéseket a többieknek pedig tiszteletben kell tartaniuk. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: Magyarország hiszi, hogy az adott nemzeteknek és országoknak megvan a maguk joga, hogy eldöntsék, kiket engednek belépni a területükre, és kikkel akarnak együtt élni.

Szijjártó Péter nyomatékosította: teljesen ellenzi azt a megközelítést, amely szerint a migráció a legjobb válasz a munkaerőpiaci és népesedési kihívásokra. Hozzátette: Magyarország szerint a migráció rossz válasz, de „tiszteletben tartjuk más országok döntéseit, és ezt mi is elvárjuk”.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. február 20. 13:56
Szarvamopolice
Mutimi
2019. február 20. 13:45
"Humanitárius vízum: a cél, hogy a menedékkérők biztonságos helyre érkezzenek az életük kockáztatása nélkül 08-11-2018 - 17:59 Az új uniós humanitárius vízum segítségével a menedékkérők anélkül érkezhetnének Európába, hogy az életüket kockáztatják. Az EP december 11-én elfogadta a javaslatot." "Arra van felhatalmazásunk, hogy a közös európai menekültügyi rendszer keretein belül, a szolidaritást és a közös felelősségvállalást szem előtt tartva cselekedjünk. Az EU döntéshozatali folyamatában a Tanács a hiányzó láncszem. Ez a Parlament mindent megtett a jogszabályok hatékony elfogadása érdekében, ide értve a dublini szabályok reformját is, amelyek alapvetően rendkívül igazságtalanul osztották meg a felelősséget. Szükségünk van egy közös európai rendszerre a menedékkérelmek elbírálásához, hogy ne háruljon minden teher a Földközi-tenger partján elhelyezkedő országokra." http://www.europarl.europa.eu/news/hu/headlines/world/20181031STO18177/humanitarius-vizum-biztonsagos-megoldas-a-menedekkerok-szamara
airmax
2019. február 20. 13:37
Azt meg had jegyezzem meg... Az általam megemlítették mindig valamelyik külföldi birodalom itteni ügynökei voltak... (vagy a fasiszta, vagy a kommunista birodaloméi..) A mostaniak pedig a globális pénzbirodalom itteni ügynökei... (amelynek a front embere Soros.. nem az ő birodalma természetesen... ő max felesben száll be bárhova... spekulációba... ngo finanszírozásba... nyílt társadalomba... )
hentes
2019. február 20. 12:23
Ezek a fideszesek debilek? Miről beszélne egy migrációs biztos ha nem a migránsokról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik