Bekérették a svédek a stockholmi magyar nagykövetet

2019. február 20. 08:20

Elfogadhatatlannak tartják Semjén Zsolt kijelentését a svédek, emiatt be is hívták szerdára a magyar nagykövetet a svéd külügyminisztériumba.

2019. február 20. 08:20

Bekéretik szerdán a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási miniszter irányába tett kijelentései miatt – közölte kedd este Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő a helyi közszolgálati rádióban. A találkozó szerdán lesz.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll azt a megjegyzést tette közzé a Twitteren, hogy „riasztó ami Magyarországon történik”. „Most azt akarja Orbán, hogy több +igazi+ magyar gyermek szülessen”, s üzenetében továbbá azt állította: mindez a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket. A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen.

Semjén Zsolt „szegény beteg teremtménynek” nevezte a svéd tárcavezetőt. „Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek (...) Amit az a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció” – idézte Semjént az SVT svéd televízió.

Fivrin hangsúlyozta: éppen ez a kijelentés adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba. „Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést” – húzta alá a svéd külügyi szóvivő.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. február 21. 10:25
Azt tudjuk, hogy a fehéret fehérnek nevezni nem píszí mint ahogy az aberráltat aberráltnak nevezni sem píszí. De attól még aberráltak vagytok ti svédek - tisztelet a kivételnek. Oh boldog idők, mikor egy Martonyi János csak hümmögött a bajsza alatt, ha Magyarországot elküldték a francba. Ez kéne újra mi? De ő meg is kapta a jutalmát, azóta is élvezi Bilderberg nyugdíját.
amarna
2019. február 21. 04:57
persze azért,amit annikacska...hazudott azért megsimogatták a buksiját....
Megtalálta
2019. február 20. 16:10
"„Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést” – húzta alá a svéd külügyi szóvivő." Még nektek áll feljebb, rohadt, bolsevik patkányok. Balos génhulladéklerakat.
syphax
2019. február 20. 15:08
Nyallya ki a 'zorbán seGGIt(!!!) HETVENHARMADIK GUSZTÁVADOLFRAGNÁRBJÖRNMARIAFREDERIXBALFASSZ! SAVANYITOTT HAGYMÁS TENGERIMOSZATOS MUSTÁROSSÓSHJERING JAVALLT SEGGNYALÁSHOZ ELŐÉTELKÉNT--AT EXCELLENCIÁS FENNSÉGNEK. BUZIKNAK IZLÉSZERINT SÓS RESZTELT ECETES JEGESMEDVETAKONY!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik