Veszprémy: A V4-ek természetes szövetségesei Izraelnek

2019. február 19. 18:10

Lapunk munkatársa, Veszprémy László Bernát az ECHO TV vendége volt. Videó.

Nem tartom valószínűnek azt, hogy a közeljövőben az Izrael-V4 kapcsolatok gyengülnének – mondta Veszprémy László Bernát, lapunk munkatársa az ECHO TV Napi aktuális című műsorában az Izrael és a V4-ek közti meghiúsult csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Veszprémy szerint a médiának fontos szerepe volt az Izrael és Lengyelország közötti konfliktusban.

Kiemelte: Lengyelországban és Izraelben is országgyűlési választásokat tartanak idén. Mindkét országban egy nemzeti narratívát, egy nacionalista világnézetet megtestesítő párt van jelenleg hatalmon, emellett nagyon érzékenyek a történeti kérdésekre.

Veszprémy szerint a médiának komoly szerepe van a két ország közötti konfliktusban. Ha valaminek, akkor annak mindenképpen kiváló példája ez az eset, hogy egyébként igen komoly politikai szereplőket is hogyan tud a média egymásnak ugrasztani – fogalmazott.

Veszprémy László Bernát elmondta: a V4-ek, amelyek a nemzeti szuverenitást hangsúlyozzák Brüsszel föderalista törekvéseivel szemben, mindenképpen természetes szövetségesei az izraeli politikának. Szerinte azonban még nagyon mélyek azok a történelmi sérelmek, amelyek a kelet- közép európai népek és a zsidóság között vannak.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143493

Ajánljuk még a témában