Veszprémy: A V4-ek természetes szövetségesei Izraelnek

2019. február 19. 18:10

Lapunk munkatársa, Veszprémy László Bernát az ECHO TV vendége volt. Videó.

2019. február 19. 18:10

Nem tartom valószínűnek azt, hogy a közeljövőben az Izrael-V4 kapcsolatok gyengülnének – mondta Veszprémy László Bernát, lapunk munkatársa az ECHO TV Napi aktuális című műsorában az Izrael és a V4-ek közti meghiúsult csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Veszprémy szerint a médiának fontos szerepe volt az Izrael és Lengyelország közötti konfliktusban.

Kiemelte: Lengyelországban és Izraelben is országgyűlési választásokat tartanak idén. Mindkét országban egy nemzeti narratívát, egy nacionalista világnézetet megtestesítő párt van jelenleg hatalmon, emellett nagyon érzékenyek a történeti kérdésekre.

Veszprémy szerint a médiának komoly szerepe van a két ország közötti konfliktusban. Ha valaminek, akkor annak mindenképpen kiváló példája ez az eset, hogy egyébként igen komoly politikai szereplőket is hogyan tud a média egymásnak ugrasztani – fogalmazott.

Veszprémy László Bernát elmondta: a V4-ek, amelyek a nemzeti szuverenitást hangsúlyozzák Brüsszel föderalista törekvéseivel szemben, mindenképpen természetes szövetségesei az izraeli politikának. Szerinte azonban még nagyon mélyek azok a történelmi sérelmek, amelyek a kelet- közép európai népek és a zsidóság között vannak.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szandrarabo
2019. február 20. 01:19
Nem, nem
szeekely
2019. február 19. 22:42
Bernat, a Fidezes Trockij.
a hun
2019. február 19. 19:48
""A kormány egyetért azzal és támogatja, hogy az állami és nem állami oktatási intézményekben az antiszemitizmussal kapcsolatos történelmi tényeket és jelenségeket "objektív megvilágításban" (!), a legszélesebb körben ismertessék, ezzel is erősítve az antiszemitizmus elleni küzdelmet. A kormány egyetért azzal is, hogy a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség keretében kidolgozott antiszemitizmus-definíció megfelelően irányadó az antiszemitizmus elleni küzdelemben – tették hozzá. Mindezek nyomán – többek között – az emberi erőforrások miniszterének meg kell vizsgálnia "a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség keretében kidolgozott antiszemitizmus-definíciónak a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló Emmi rendeletbe, illetve a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló Emmi rendeletbe való beillesztésének lehetőségét", és erről jelentést kell terjesztenie a kormány elé. A kormányhatározat egyebek mellett azt is rögzíti, hogy a legfőbb ügyésznek és az Országos Bírósági Hivatal elnökének meg kell vizsgálnia a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség keretében kidolgozott antiszemitizmus-definíció beillesztésének lehetőségét a bírák és ügyészek képzésébe." Forrás: https://kuruc.info/r/2/195201/ A tavaszi választáskor erről nem volt szó! Erről, hogy csak a cipője láccik ki Miniszterelnök Úrnak a zsidóság ánuszából.
a hun
2019. február 19. 19:33
" még nagyon mélyek azok a történelmi sérelmek, amelyek a kelet- közép európai népek és a zsidóság között vannak." MIBŐL gondolod, hogy ezek a nagyon mély történelmi sérelmek majd most egy Orbán-Netanyahu varázspálca csapásra megszűnnek?! És miből gondolod, hogy nem V3, amit V4-nek mondasz-a történtek után?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik