Nem félni, folytatni!

2019. február 19. 8:00

Varju László
Facebook
A manapság államférfinek maszkírozott Horthy rendszerében ugyanúgy csípte a hatalom szemét a szabad sajtó, mint a mostaninak.

„Tegnap este volt 99 éve, hogy Horthy Miklós szabadcsapatai megöltek két embert, a Népszava szerkesztőjét és munkatársát, Somogyi Bélát és Bacsó Bélát. Ma rájuk emlékeztünk Újpesten, a Duna-parton. A manapság államférfinek maszkírozott Horthy rendszerében ugyanúgy csípte a hatalom szemét a szabad sajtó, mint a mostaninak. Csak akkor nem megvették és bezárták az újságokat, hanem lelőtték az ellenzékieket, újságírókat, akik le merték írni, ki merték mondani az igazságot. Tudták, hogy az igaz szó is ellenállásnak minősül, mégis megtették minden egyes nap, egészen tragikus halálukig. Nem féltek. Nekünk is minden nap meg kell mutatnunk, hogy nem félünk! Azt kell tennünk, amit Somogyi Béla és Bacsó Béla is tett. Nem félni, folytatni! Folytatni az ellenállást, a hazafias lázadást!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazafias lázadás - ez nagyon jó! Varju és a többi "hazafias" ott árt az országnak és a nemzetnek, ahol tud. A "lázadásuk" meg a választói akarat ellen szól. Amúgy jó "demokratához" méltón...

Ott folytassatok, ahol abba hagytatok, a banyaszbeka feneke alol.
Fetrengesbol jeles. Toporzekolj meg, proli!
Jol megfizetnek erte.

Valaki készíthetne már egy összeállítást a Kun Béláék, Rákosiék, Kádárék által meggyilkolt ártatlan emberekről!!!!

A kommunizmus áldozatait komoly becslések 100 millióra teszik!!!
Minden ártatlan emberért kár, így a két, emlíített újságíróért is. De azért több szerénységet, tárgyilagosságot elvtársak.

Különösen azért, mert a balliberális szövegkönyve ismét bekerültek a régi gyilkos retorikai elemek, a DK-t is beleértve.

Ti, Varjú, ha módotokban állna, ma is tömegével irtanátok az embereket, egy kóros ráksejt vagytok a magyar társadalom testén. Ma sincs már programotok, mint az anrachia, a rombolás, a félelemkeltés, az utcai hisztéria, az ellenfél kiirtással való fenyegetése. Pusztuljatok.....

100 éve, hogy vörös barátaid, Kun Béláék a Népszava ellen uszítottak. Kun Béla a ti szellemi atyátok, mocskos bolsevikek.

"A nagypolitikában járatlan fiatal tisztek rosszul időzítették tettüket. Az előző napon, február 16-án ült össze az új Nemzetgyűlés, és első törvényével kimondta, hogy a királyi szék betöltéséig kormányzót választ az államfői teendők ellátására. Ezzel teljesült Horthy vágya, aki joggal remélhette, hogy ő lesz a kormányzó. Rosszkor jött hát neki Ostenburgék soros rémtette" (Hajdú Tibor)

Egy Chemotox-al lefújt légy, aki szeret körbe pörögni a hátán és epekedve várja, hogy egy biztonsági őr belerúgjon, az MTVA épületében. De maradt egy vágy. Nem jött össze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés