Nem félni, folytatni!

2019. február 19. 08:00

A manapság államférfinek maszkírozott Horthy rendszerében ugyanúgy csípte a hatalom szemét a szabad sajtó, mint a mostaninak.

2019. február 19. 08:00
Varju László
Facebook

„Tegnap este volt 99 éve, hogy Horthy Miklós szabadcsapatai megöltek két embert, a Népszava szerkesztőjét és munkatársát, Somogyi Bélát és Bacsó Bélát. Ma rájuk emlékeztünk Újpesten, a Duna-parton. A manapság államférfinek maszkírozott Horthy rendszerében ugyanúgy csípte a hatalom szemét a szabad sajtó, mint a mostaninak. Csak akkor nem megvették és bezárták az újságokat, hanem lelőtték az ellenzékieket, újságírókat, akik le merték írni, ki merték mondani az igazságot. Tudták, hogy az igaz szó is ellenállásnak minősül, mégis megtették minden egyes nap, egészen tragikus halálukig. Nem féltek. Nekünk is minden nap meg kell mutatnunk, hogy nem félünk! Azt kell tennünk, amit Somogyi Béla és Bacsó Béla is tett. Nem félni, folytatni! Folytatni az ellenállást, a hazafias lázadást!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. február 20. 05:38
Varnyú BAZZDMEG! Akkora KŐBUNKÓ vagy, hogy cölöpöket lehet leverni a hülye fejeddel a még újra sem nyitott mecseki uránbányákban FASZÁUL.
linkeloe
2019. február 19. 21:31
Károglyál!!!
Szőke Ciklon
2019. február 19. 19:58
Varnyú talajtornász elvtárs! Döntsék már el, hogy én is tudlyam. Most akkor van Szabad Sajtó, vagy nincs Szabad Salytó?
Esvány
2019. február 19. 17:54
"Horthy rendszerében ugyanúgy csípte a hatalom szemét a szabad sajtó, mint a mostaninak" Hazug disznó, ti voltatok kormányon (a pufajkás Horn vezetésével), amikor pribékjeitek vascsövekkel szétverték a Demokrata szerkesztőségét. 1997 augusztusában pedig, a választásokhoz közeledve a tulajdonosok egyik napról a másikra megszüntették a lapot. Arra hivatkoztak, hogy a Horn-kormány részéről mély nyomás nehezedett rájuk, ezért kellett így dönteniük. A komcsi firkászok megsiratása után Dövényi Nagy Lajosért is hullajthatnátok néhány krokodilkönnyet! A te kommunista elvtársaid tették tönkre az életét, a ti börtönötökben sínylődött majd' 20 évet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik