Mindenki úgy dugjon, ahogyan szeretne és akivel szeretne

2019. február 19. 21:50

Gondold el, mekkorát szólna Berlinben, ha egy színházrendező megnyitná a Pride-ot, és elárulná, hogy ő is meleg. Kábé senkit sem érdekelne. Interjú.

2019. február 19. 21:50
Székely Kriszta

„A SzuperWMN-jelölésedhez mit szóltál?

Nagyon meglepett és jólesett. Igazából a társadalmunkról árulkodik, hogy én egy beszéddel idáig jutok, hogy erre a díjra jelölnek. Gondold el, mekkorát szólna Berlinben, ha egy színházrendező megnyitná a Pride-ot, és elárulná, hogy ő is meleg. Kábé senkit sem érdekelne.

Itt sem mindenkinek a kiállása szól ekkorát.

Igen, nagyon komolyan vettem, mert semmit sem tudok félig csinálni. Ha az a helyzet, hogy kiállok és mondok valamit, akkor nagyon pontosan meg kell mondanom.

Másnap már négy tévébe hívtak, megpróbáltak beszippantani egy közéleti diskurzusba. Arra nemet mondtam. Nagyon fontosnak tartom, hogy a szexuális beleegyezési korhatár felett lévő emberek ne kerüljenek, törvényi-, morális-, érzelmi hátrányba amiatt, hogy kivel élnek, kivel járnak vagy kivel fekszenek le. Magammal kapcsolatban csak az hoz zavarba, hogy olyasmivel kell kiállnom, ami egy intim dolog, elvileg csak arra tartozik, akit szeretek, vagy ha nem is szeretem, akkor akivel ágyba bújok. Mindenki úgy dugjon, ahogyan szeretne és akivel szeretne – ez lenne a normális. Ennek nincs köze ahhoz, hogy jó vagy rossz szülő leszek, vagy hogy hasznos tagja vagyok-e a közösségnek, amiben élek. 

Sosem érzed úgy, hogy kár volt ennyire nyíltan felvállalni ezt a témát?

Nem.

Gondoltad volna, hogy ez még évekig téma lesz veled kapcsolatban? A beszéd utolsó mondatai arra utaltak, hogy remélted, egy nap nem lesz többé téma.

Szerintem én ezt már nem fogom megérni. Mintha itthon be lenne akadva valami a fejekben – de nemcsak ezzel kapcsolatban, hanem sok más témában is. Az ember gimnáziumban élvezettel falja az Egri csillagokat vagy a Kőszívű ember fiait (imádom ezeket a könyveket), de aztán fel kell nőni, és a felnőtt gondolkodás már más témákat követel. Más és komplexebb kérdéseket kell tudnia egy társadalomnak is kezelni. Nemrég Londonban töltöttem pár hetet, és jó volt ott megélni, hogy mindenféle emberek jönnek-mennek a karácsonyi vásárban, és senkit nem érdekel, hogy mindenki más, nemcsak szexuális orientációját tekintve, hanem bőrszínre, korra, minden másra tekintettel. ”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. február 21. 17:48
Mi a jó abban, ha mellettem egy prérifarkas karácsonyivásárol? Lányom - aki nincs még 100 éves - már a kétezres évek elején frusztrálva érezte magát Londonban, a körülötte tömegével felbukkanó "színes" emberek miatt, hiszen nem Kuala Lumpurba ment, hanem Londonba.
Aerion
2019. február 21. 17:28
… Mindenki úgy dugjon, ahogyan szeretne és akivel szeretne … Dugjál elefánttal, székelykáposzta, nem szeretnél?
galahad
2019. február 21. 12:44
"Mindenki úgy dugjon, ahogyan szeretne és akivel szeretne" Valószínűleg "ficki-ficki" Ahmedék is valami ilyesmire célozhattak. :-)
Zsoel
2019. február 21. 09:09
Tisztára mint Lang Györgyi fiatalon. Csak rá kell nézni a rusnya pofájára, és az ember rögtön tudja, hányadán áll a belterjes fajtájával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik