Radikális kormányzati lépésekre radikális válaszok kellenek

2019. február 19. 06:30

A rendszert nem lehet úgy megdönteni, hogy Orbánról panaszkodunk másoknak.

2019. február 19. 06:30
Lehotai Orsolya
Mérce

„Minél kevésbé látjuk az olyan kormányzati intézkedéseknek mint a szegények szegénységben tartását szolgáló közmunkaprogramnak a rezsim formálásában betöltött szerepét, annál kevésbé értjük a választói viselkedéseket és azok részleges, torzított racionalitását és azokat a lokális függési viszonyokat, amiket az autoriter államkapitalizmus kitermel.

A rendszert nem lehet úgy megdönteni, hogy Orbánról panaszkodunk másoknak.

Nem Orbánról kell panaszkodni és külföldi empátiára várni, hanem Orbán politikájával kell farkasszemet nézni, és kezet nyújtani azoknak, akiket történetileg-politikailag lényegtelennek és feláldozhatónak könyveltek el a kirekesztő rezsimek és biopolitikai megfontolásaik.
Csak új narratívák és kapcsolódási pontok felállításával van lehetőség arra, hogy az igazán lényeges sztorik kerüljenek felszínre és a baloldal közösségteremtő ereje csillanjon meg az orbáni politika egyenesági tagadása helyett és annak ellenében. Másként marad a messiásvárás és a sokadik körömrágó eltemetése a magyar demokráciának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2019. február 20. 10:30
Ez a legszebb az ellapult agyú libbantak okoskodásaiban: Ők mind qrvára tudják - és meg is mondják (rengeteg idegen szó felhasználásával) - mi a tutti !!! Csak "valaki csinálja meg már, jajjj" !!!
magnahungaria
2019. február 19. 21:59
Ótvaros varangy! Hát, ursula, a CSOK-ot nem nektek találták fel, te kis tetű! Mindig összecsináljátok magatokat, mert van 1 kormány Magyarországon, amelyik minden hibájával együtt nem a dolgozó középosztályt szívatja éjt nappallá téve, mint ahogy a te redves, büdös fajtád csinálta évtizedeken át! Vissza a görénylyukba!!! Ott a helyed, szarházi tetű!
magnahungaria
2019. február 19. 21:55
Még egy totál sötét idióta tyúk! Ennek a mérce nevű szennynek tényleg csak ilyenek jutnak? Megértem a mizantróp frusztráltságukat!!! Ez a queer szakos liba mit tud a MAGYAR emberekről? Gondolom, valami retkes ávós fatty ez is!
Peter8811
2019. február 19. 20:41
Honnan szedik a baloldalon ezt a rengeteg csúnya nőt. Szerintem a papa fűrészelés közben mondogatja minden tolásra: Csúnya légy, csúnya légy persze ő nem az utódra mondja, hanem arra a légyre ami jött volna pinát beköpni, de a papa megelőzte és ő köpi be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik