Elítélte az Európai Néppárt a kormány új kampányát

2019. február 19. 19:41

Joseph Daul szerint Jean-Claude Juncker igaz kereszténydemokrata, „küzdött az európai egységért, szolidaritásért és virágzásért, amely az egész EU-nak, benne Magyarországnak is nagy hasznára vált”.

2019. február 19. 19:41

Határozottan elítélte a magyar kormány újabb tájékoztató kampányát kedden Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke.

A Fideszt is soraiban tudó konzervatív pártcsalád elnöke elítélte az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker „rágalmazását”, a hétfőn bejelentett kampány állításait pedig „hamisnak, félrevezetőnek és nem tényeken alapulónak” nevezte.

Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen, aki igaz kereszténydemokrata és valódi európai vezető. Egy vezető, aki küzdött az európai egységért, szolidaritásért és virágzásért, amely az egész EU-nak, benne Magyarországnak is nagy hasznára vált”  – írta Daul a Twitteren.

Szeretném emlékeztetni Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a brüsszeli döntéseket, a bevándorlásról szólóakat is, közösen hozza az uniós tagországokat tömörítő tanács és az Európai Parlament, s mindkettőben ott vannak Magyarország képviselői is” – emelte ki. „Ahelyett, hogy Brüsszelt valamiféle ellenségnek állítja be, Magyarországnak rá kellene jönnie, hogy ő is a részese”" – tette hozzá.

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette az új kormányzati tájékoztató kampány anyagait, amelyeken Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást."

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. február 20. 12:03
Basszátok már ki azt a szarházi orbánt, azt cső.
fogas paduc
2019. február 20. 09:18
Finoman fogalmazva naív vagy.
zakar zoltán béla
2019. február 20. 08:48
nbvcxí
luzitanxaver
2019. február 20. 08:07
Kétségkívül arrafelé tartunk, szigorúan monoton növekvő sebességgel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik