Mit érdemel?

2019. február 18. 10:31

Magyarország kétségkívül jobbat érdemelne. De nem csak az ellenzékből.

2019. február 18. 10:31
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Meglepetést ígért a parlament ma kezdődő szakaszára a Párbeszéd szóvivője. Tordai Bence szerint nem lesz unalmas az ülés. Ő az a képviselő, akiről – név nélkül – a miniszterelnök is megemlékezett évértékelőjében, mondván: »arcunkba nyomták a kamerákat«. Orbán Viktor fizikai erőszakot és randalírozást emlegetett decemberről, a házelnök pedig nem habozott pénzbüntetést kiszabni a »sorozatos házszabály-sértések« miatt az ellenzéki képviselőkre.

Mindez persze csak a felszín. Sokkal lényegesebb, mennyire komolyak a hosszúra nyúlt, de politikai eseményekben nem szűkölködő téli szünetben elhangzott nyilatkozatok. Amit Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke mondott, hogy az Országgyűlésben mától új korszak indul az ellenzéki együttműködésben. Vagy az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt, aki úgy vélte, megváltozott a parlamenti politizálás feltételrendszere, és már nem Kövér László szava dönti el, mi történik az Országház falain belül. Miközben a házelnök – immár nem először – azt fejtegette, Magyarország jobb ellenzéket érdemelne. És példának állította saját magukat 2010 előttről, amikor testületileg kivonultak, ha a »nemzetáruló, gonosztevő« miniszterelnök (Gyurcsány Ferenc) szót kapott.

Azt azonban a mostani hatalom nem emlegeti, hogy az utóbbi több mint nyolc évben miattuk süllyedt sosem látott mélységbe a parlament munkája és tekintélye. Erőfölényük birtokában ők silányították gombnyomogató birkák gyülekezetévé az Országgyűlést. Ahol az ellenzéknek nem lehet szava, legfeljebb »randalírozhat«. Nagy kérdés, a most kezdődő – és az európai parlamenti választás miatt rövidebb, áprilisig tartó – ülésszak mire lesz elég. Hogy vajon az ellenzéki fogadkozások, vagy a demokráciát megcsúfoló hatalmi játszmák bizonyulnak erősebbnek.  Mert 

Magyarország kétségkívül jobbat érdemelne. De nem csak az ellenzékből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2019. február 19. 12:05
"Magyarország kétségkívül jobbat érdemelne. De nem csak az ellenzékből. " Igazad van, Magyarország jobbat érdemel(ne) a sajtóból is, különösen a Népszava nevű ősbolsevik trágyahalomnál!
kispufi
2019. február 19. 10:06
De nem csak ellenzékből. Hanem a sajtójából is. Hehe.
Harangláb
2019. február 18. 22:45
Sebes! Semmi "Kedves Vezető" ?!?...Már te is meguntad??? :DDD
Peter8811
2019. február 18. 20:13
Megvan még az elzabrált lakás? Állítólag fegyőr visszaadja a tulajdonosának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik