Néppárt

Weber bevédte Orbánt Münchenben

2019. február 17. 10:22
A Fidesz néppárti tagsága, valamint a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerinti eljárás is felmerült a müncheni biztonságpolitikai konferencián.

A Fidesz néppárti tagságának kérdése is szóba került a müncheni biztonságpolitikai konferencia Kelet-Európával kapcsolatos panelbeszélgetésén, ahol részt vett a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber.

A Politico tudósítása szerint többek megkérdezték Webert arról, hogy hogyan kardoskodhat az európai értékek mellett, miközben a Fidesz is jelen van a Néppártban. 

Weber azzal érvelt, hogy „csak úgy lehet harcolni az értékeinkért, ha azokat a mai Európai Unióban is alkalmazzuk” – ezért is szavazta meg a Magyarországgal szemben elindított 7-es cikkely szerinti eljárást. „Nem jár különleges elbánás Budapestnek, de csak akkor tudjuk érvényre juttatni értékeinket, ha párbeszédet folytatunk. Tiszteletben tartjuk a magyarországi választások eredményét. Orbánt megválasztották” – tette hozzá a néppárti politikus.

Politico szerint később újra felmerült a Fidesz Néppártból való kizárásának ügye, mire Weber a Fidesz EPP-ből való kirugásának következményeire figyelmeztetett: „David Cameron kivezette a konzervatívokat a Néppártból, és meg is kaptuk érte a brexitet. A legnagyobb félelmem az, hogy ha most megosztjuk Európát, a végén megosztjuk az Európai Uniót is”.

 

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megérett a kiiktatásra.
X

Minden esetre továbbra is javaslom, hogy látogasson el az orvosához.

Válaszok:
Antigoné | 2019. február 17. 12:01

Ugyyan kérem!
Weber kettős játékot játszik, hogy meglegyen a szükséges szavazatmennyiség a megválasztásához. A Néppárti frakcióban nemcsak konzervatívok vannak, hanem liberálisok is. Az ő szavazatukra és számít. Ugyanakkor a Néppárti frakció szavazatmennyisége nem elég a megválasztásához, agy szükséges a balliberálisok szavazat is. Ebből ered ez a kettősség.
A közmondás szerint: A kecske is (Timmermans) jó lakjon, a káposzta is megmaradjon.

A 168 Óránál meg a 444-en már halálosan unják és lassan kiutálják onnan, most új terepet keres a szómenéses úriember.

Amennyiben igaz, amit í, mit segít ezen Orbán "fasiszta" rendszerének leváltása egy nemzeti-szocialista koalícióval? (Amelyik majd besz...rik, hogy ugyanolyan legyen, mint Orbán?)

Válaszok:
DrPepper | 2019. február 17. 12:30

Légy erős! Itt úgy tűnik, a Fidesz tartja pórázon a Néppártot. Mert nem merik kirúgni Orbánékat, hogy aztán fejükre dőljön a ház.

Weber volt a kapus, Orbán meg a labda?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés