Magyar Tudomány SC

2019. február 17. 10:01

Lendvai Ildikó
Népszava
Itt van az orruk előtt a kézenfekvő megoldás az Akadémia megmentésére. Egyszerűen csak sportklubbá kell alakulniuk.

„Ezek a tudósok, úgy látszik, mind fel voltak mentve tornából. Most, hogy szét akarják verni az Akadémiát, azt képzelik, elég lesz érvelniük a kutatás szabadsága mellett. Persze, majd igazuk hallatán a kormány a homlokára csap: „Nahát! Hogy erre nem gondoltunk! Akkor vissza az egész.” Talán az tévesztette meg őket, hogy Palkovics maga is akadémikus, nem akarhatja az Akadémia szellemi-erkölcsi pusztulását. Elfelejtkeznek arról: a bakó ugyan találhat személyes örömöt a munkájában, de nem ő hozta meg a halálos ítéletet. Ahhoz nincs elég hatalma. Meg arról is, hogy a korábbi elköteleződés mit sem számít. Kovács Zoltán taposta szóvivőként a legnagyobbat a CEU-n, a saját ”alma mater”-én. Hogy Orbán hálájáról Soros György iránt már ne is beszéljünk.

De itt van az orruk előtt a kézenfekvő megoldás az Akadémia megmentésére. Egyszerűen csak sportklubbá kell alakulniuk. Lehetőleg futballklubbá. Úgyis annyit dobálták, rúgták már őket, ha ettől nem fejlődött ki a labdaérzékük, akkor semmitől. Magyar Tudomány SC. Mostohagyerekből azonnal kedvenccé avanzsálhatnának, a miniszterelnök atyai keblére ölelné őket. Hogy nem tudnak focizni, és sorra elvesztenék a meccseket? Miért, a többiek nem? Ha nagyon akarnak, két félidő között az öltözőben még kutathatnának is egy kicsit. Ott nem szólna bele senki. Nem tartanák vissza az ellátmányukat sem, mint most. Sőt: a közpénzből annyi TAO-t engednének át nekik, hogy el sem tudnák költeni.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gonosz anyo!

Miert kell szembeallitani a tudomanyt es a sportot, te tudod?
Mindkettonek megvan a letjogosultsaga, mindketto fontos, csak a te cinikus vilagodban ellentetei egymasnak.
Mar egy ideje figyelem a vergodesedet, csak ilyen tehetetlen "jopofasagokra" telik mar - hat igy mulik el a kommunista cenzorok dicsosege!

Magácskát meg a női MMA-ban indítják.
Ott kedvére kiélheti az ösztöneit, meg a nyugdíjat is kiegészítheti.
Meg is plasztikázzák, ingyen.
Ott a ketrecben bizonyíthat, ott egyenlőek az esélyek.

https://youtu.be/9OZ94Qp_xAk

"Magyar Tudomány SC. Mostohagyerekből azonnal kedvenccé avanzsálhatnának, a miniszterelnök atyai keblére ölelné őket. Hogy nem tudnak focizni, és sorra elvesztenék a meccseket? Miért, a többiek nem?"

Góóól!

"A sportegyesületeknek adható TAO-t éppen most emelte vissza a kabinet 50 milliárdról 125-re, a kutatókat meg ennek negyedével-ötödével, 28 milliárd visszatartásával zsarolják. Ráadásul szépen el is magyarázták: a sportkluboknak azért adnak ennyi pluszt, mert belátták, hogy az 50 milliárd fejlesztésen túl kell pénz a működési költségekre is. Az akadémiai intézetek esetében meg nem látták be."

Góóóóóól!!

(:–)

Szoci beton törődik most fel. Soknak fáj, sokan örülnek

Hogy szolgálta cenzorságod a magyar tudományt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés