Magyar Tudomány SC

2019. február 17. 10:01

Itt van az orruk előtt a kézenfekvő megoldás az Akadémia megmentésére. Egyszerűen csak sportklubbá kell alakulniuk.

2019. február 17. 10:01
Lendvai Ildikó

„Ezek a tudósok, úgy látszik, mind fel voltak mentve tornából. Most, hogy szét akarják verni az Akadémiát, azt képzelik, elég lesz érvelniük a kutatás szabadsága mellett. Persze, majd igazuk hallatán a kormány a homlokára csap: „Nahát! Hogy erre nem gondoltunk! Akkor vissza az egész.” Talán az tévesztette meg őket, hogy Palkovics maga is akadémikus, nem akarhatja az Akadémia szellemi-erkölcsi pusztulását. Elfelejtkeznek arról: a bakó ugyan találhat személyes örömöt a munkájában, de nem ő hozta meg a halálos ítéletet. Ahhoz nincs elég hatalma. Meg arról is, hogy a korábbi elköteleződés mit sem számít. Kovács Zoltán taposta szóvivőként a legnagyobbat a CEU-n, a saját ”alma mater”-én. Hogy Orbán hálájáról Soros György iránt már ne is beszéljünk.

De itt van az orruk előtt a kézenfekvő megoldás az Akadémia megmentésére. Egyszerűen csak sportklubbá kell alakulniuk. Lehetőleg futballklubbá. Úgyis annyit dobálták, rúgták már őket, ha ettől nem fejlődött ki a labdaérzékük, akkor semmitől. Magyar Tudomány SC. Mostohagyerekből azonnal kedvenccé avanzsálhatnának, a miniszterelnök atyai keblére ölelné őket. Hogy nem tudnak focizni, és sorra elvesztenék a meccseket? Miért, a többiek nem? Ha nagyon akarnak, két félidő között az öltözőben még kutathatnának is egy kicsit. Ott nem szólna bele senki. Nem tartanák vissza az ellátmányukat sem, mint most. Sőt: a közpénzből annyi TAO-t engednének át nekik, hogy el sem tudnák költeni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. február 18. 10:37
Hogy szolgálta cenzorságod a magyar tudományt?
GV0917
2019. február 17. 20:30
Asszonyom! Maga é s hasonszőrű bajkeverő társai már nagyon várnak arra, hogy a MTA egészében, vagy valamelyik kutató-fejlesztő tagját, egyéb munkatársait súlyos károsodás érhessen, ami egyébként tragédiához vezetne. Nem jól megfontolt érdekből hanem a képtelenségig feltüzelt hecckampányuk során megtörténhetne.- reméljük a józanabb része a tömegnek azért vissza rettenhetne az ilyen cselekményektől.. Ez egy hajóhídon egyszer már megtörtént.. A Magyar Tudós Társaság egyik (az Akadémia elődje tagját megkéselte.) már megtörtént. A proletár öntudatra valló kissé több Légszeszt-vízben oldva- ivott meg és bekövetkezhet a tragédia........ /Lamberg szívébe kés-Latour nyakán kötél..../ (Petőfi Sándor)
írmag
2019. február 17. 19:30
Ül, fekszik!
Newman
2019. február 17. 18:56
Az európai szocialisták, összefogtak a szélsőjobbal! Kell még valamit mondanom Ildikó??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik