Dömötör Csaba: Frans Timmermans azért jön, hogy áldását adja a baloldali pártok és a Jobbik közötti együttműködésre

2019. február 15. 22:45

Nem látja egyértelműnek az elhatárolódást a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az EB első elnökénél.

Akik a bevándorlás ügyében támadták Magyarországot az elmúlt években, azok most dupla lábbal szállnak bele a magyar kormányba a családtámogatási intézkedéscsomag miatt – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus Frans Timmermansnak, a szocialisták csúcsjelöltjének budapesti kampánykörútjáról szólva megjegyezte: kíváncsi, hogy az Európai Bizottság bevándorláspárti alelnöke hogyan viszonyul ahhoz az MSZP-hez, amely az antiszemita Jobbikkal készül együttműködni.

Tudomása szerint az, hogy a szocialisták kongresszusára érkezik azt is mutatja, hogy az ellenzék gyakorlatilag az ellenkezőjét képviseli, mint amit a magyar állampolgárok az elmúlt években kinyilvánítottak. „Kinyitnák az ország kapuit és teret engednének a bevándorlásnak” – fogalmazott az államtitkár Velkovics Vilmos kérdésére.

Frans Timmermans az elmúlt években nagyon sokszor két lábbal szállt bele Magyarországba – közölte a kormánypárti politikus, aki szerint a bevándorláson kívül van még egy érdekes apropója Timmermans látogatásának. Azzal, hogy eljön a szocialisták kongresszusára, gyakorlatilag szentesíti azt az együttműködési szándékot, amely a baloldali pártok és az antiszemita Jobbik között körvonalazódik.

Ha komolyan vennék azokat az elveiket, melyeket oly sokszor hangoztattak az elmúlt években, akkor nem lapulnának ebben az ügyben és egyértelműen elutasítanák az MSZP, illetve a Jobbik közeledési szándékát. Az államtitkár kíváncsian várja, hogy az Európai Bizottság bevándorláspárti alelnöke hogyan viszonyul ahhoz az MSZP-hez, amely az antiszemita Jobbikkal készül együttműködni. Szerinte szemet fog hunyni az ügyre.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143304

Ajánljuk még a témában