„Szandi” után „far-hát”

Magyar Nemzet: „Far-hát kommandónak” nevezte a Jobbik médiavezetője a nyugdíjasokat

2019. február 13. 07:30

A tavalyi országgyűlési választások után készült hangfelvételből közölt részleteket a napilap.

Mint a napilap szerdai számában írja, Silhavy Máté tavaly áprilisban saját irodájában becsmérelte a nyugdíjasokat, ideértve a Jobbik saját szavazóit is. A felvételen az is hallható, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke egy „nem hülye nyugdíjast” a far-hát kommandó alezredesének nevezett.

A Magyar Nemzet szerint a felvétel azon a beszélgetésen készült, amikor Silhavy többek közt Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélget a párt Facebook-kommentelőiről. A lap ismertet egy szövegrészletet: „Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…”

Az egyik jelenlévő, aki felajánlotta saját édesanyja segítségét, még meg is jegyzi a felvételen, hogy „mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas”, mire Z. Kárpát Dániel azt feleli, „far-hát kommandó alezredese”. A Magyar Nemzet információi szerint a beszélgetés a tavaly áprilisi országgyűlési választások után pár héttel készült.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143123

Ajánljuk még a témában