A NER megfojt minket

2019. február 13. 20:01

Boldog István
Facebook

A NER egy igen sokoldalú lény: naponta érezned kell a rothadás szagát, amely belőle árad, és ha hűségedet nem bizonyítod, megharagszik rád, elhanyagol.

„Lázadó gyermekek, megtorló apák és vigasztaló anyák... Beszéljünk Nagy Blanka történetéről a majd’ egy éve, az Echo TV-ben villámvizsgáztatott Kálló Dániel történetének összevetésében, és értsük meg jobban a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezett, az országot választópolgárostul és ellenzékestül sakkban tartó szerkezetet, mert ezzel csak gazdagabbak leszünk, ugye. A NER egy okosan felépített struktúra: minden elemnek funkciója van, a funkciójuk pedig a kormánypártok legitimitásának fenntartására törekszik, semmi másra. A NER egy igen sokoldalú lény: naponta érezned kell a rothadás szagát, amely belőle árad, és ha hűségedet nem bizonyítod, megharagszik rád, elhanyagol... viszont nem minden rossz benne. Például biztonságot ad olyan sziluettekkel szemben, amelyek ismeretlen veszélyként bukkannak fel a horizonton. Sokaknak kényelmet ad és pénzt, főleg, ha nem kérdeznek vissza. Úgy érezhetjük jó, hogy itt van ez a nagy, ormányos, szőrös, dagadt dög. Legalább ezt ismerjük. Legalább tudjuk, mihez igazodjunk. De megfojt. De elnyom, a dögszag pedig ott van mindenütt. Sokan fiatalon megelégelik ezt, majd felszólalnak apjuk teremtménye ellen, azt mondják neki, hogy »büdös vagy nekem, baszd meg. Nem tudom mi kéne a helyedre, de azt tudom, hogy te büdös vagy, és én olyan helyen akarok élni, ahol te nem vagy, és valami sokkal jobb dolog van a helyeden«. Hát, olykor esetlenül teszik ezt. Olykor céltalan obszcenitással teszik ezt, de akárhogy is történik, a NER válaszol – mégpedig rendszerint az Apa arcával: a panaszkodó »gyermek« apjának arcával.

Amikor Velkovits Vilmos felhúzza az apa-maszkot, és leosztja Kálló Dánielt a tévében, főként nem vele kommunikál. Amikor Bayer Zsolt tesz hasonlót, és azt mondja a káromkodó Nagy Blankának: »egy igazi, kretén, barom állat vagy« valójában nem neki üzen. A Z generációnak üzen. A Z generációnak mondja azt, hogy »apa nem engedi, hogy fellázadj. Valami nagyon rossz dolog történik, ha nem fogd be a pofád.« Ez direkt hipnózis, amivel a NER egy generációt kondicionál a félelemre, mellyel még negyven évesen is manipulálni lehet azt, akinek nehéz kapcsolata volt a szüleivel. Bayer és Velkovits példázza ennek meglétét, és garantált, hogy más hasonló esetekben is ez fog történni, akár előre megtervezett módon történik ez, akár csak zsigerből. Nagyon beszédes továbbá, hogy rögtön a történtek után mind a két gyermek »anyához« ment vigaszért – Krug Emíliához és Kálmán Olgához. Az ellenzék attól tartok, nem értette meg az összefüggést, ezért írkáltak olyasmiket, hogy »a kormány egy 18 éves lánytól fél«. Fenét. A kormány bizonyos attitűdök terjedésétől fél, és esetleg egy egész generációtól fél. Ebben is meglátszódik az ellenzék rá(nem)látása a NER működésére és a magyar népre.

A megoldás nem az, hogy gyűlöljük a Fideszt, hanem az, hogy rendbe kerüljünk a szüleinkkel, az, hogy saját pszichénket ápoljuk, ugyanis csak így szállhatunk szembe minőségi módon azzal, amivel problémánk akad. Ekkor fogunk megfelelően működni, és ekkor adatik majd meg az a stabilitás, amellyel talpon maradunk az ilyen szintű pszichológiai hadviseléssel szemben. A megoldás a megértés, és a higgadt problémamegoldás. Ez az, amire nem vagyunk még elég érettek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143178

Ajánljuk még a témában