Karácsony Gergely megbánta kijelentését és már elfogadhatatlannak tarja a képviselők listázását

2019. február 12. 08:25

Miután a Mazsihisz és Ronald Lauder is beszólt neki, meggondolta magát. Már elfogadhatatlannak tartja az állampolgárok politikai célzatú listázását Karácsony Gergely.

„Elfogadhatatlan bármilyen politikai célú listázás”, és ilyesmi bármilyen mentegetését is hiba, utalt Karácsony Gergely HírTV-s interjújára a Mazsihisz hétfői közleményében. A baloldal közös főpolgármester-jelöltje Facebookon reagált a közleményre.

„Egyetértek a Mazsihisszel, súlyos hibát követtem el. Ismételten bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam. Természetesen én is elfogadhatatlannak tartom az állampolgárok politikai célzatú listázását” – írta Karácsony.

A párbeszéd társelnökének a HírTV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére, miszerint náci az, aki zsidó képviselőket listázna, Karácsony egyértelmű nemleges választ adott.

Karácsony a műsorban továbbá azt állította: nem tud a műsorvezető olyat idézni, amikor azt mondta volna, hogy nem működne együtt a Jobbikkal. Földi-Kovács Andrea viszont felidézte: 2017. októberében a politikus azt nyilatkozta, a Jobbikon kívül mindenkivel tárgyalna, később pedig azt mondta, az általa elképzelt ellenzéki együttműködésben nincs helye a Jobbiknak, figyelembe kell venni, hogy a szövetséges pártok mit gondolnak a világról.

Mindemellett a baloldali politikus úgy vélte: Sneider Tamás, Jobbik elnök nem rég napvilágra kerülő azon kijelentése, hogy „jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök”, egy kiragadott mondat csupán, „ami egy nagyon-nagyon rossz vicc". 

A főpolgármester-jelölt ezek után ATV-ben magyarázkodott. Szerinte nem hagyták szóhoz jutni, és lehet, hogy ott kellett volna hagynia a stúdiót. „Ahhoz vagyok szokva, ha valaki kérdez, tisztességgel válaszolok. Nem állítom, hogy sikerült ebben a beszélgetésben szóhoz jutnom, lehet, hogy ott kellett volna hagynom a beszélgetést és kisétálnom a stúdióból" – fogalmazott. 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143053

Ajánljuk még a témában