Pufogtatók

2019. február 12. 07:22

Jobbágyi Zsófia
Magyar Hírlap

Száz-százötven ember vonult végig az Andrássy úton megtestesítve a „kőkemény ellenállást”.

„Vasárnap délután három órakor nagyjából száz-százötven ember vonult végig az Andrássy úton megtestesítve azt a »kőkemény ellenállást«, amelyet az ellenzéki pártok a kormány ellen irányuló, csillapíthatatlan népharagként definiálnak.

A »tömeg« estére nagyjából ezerfősre duzzadt, ami még így is a töredéke annak, ahányan például az eddigi évek során kíván­csiak voltak az augusztus 20-i műrepülőversenyre. Amiből, mint kiderült, Budapesten nem lesz több. Kedves fővárosiak, dőljenek hátra, és képzeljék el, hogy felkelnek nemzeti ünnepünk reggelén, hallják a madárcsicsergést, a szél susogását, a saját gondolataikat, és kisimult idegrendszerrel indítják a napot. Nem fognak reggel hétkor arra riadni, hogy MXS-R vagy Edge 540 V2 típusú kisrepülőgépek húznak el a fejük felett, és nem foglalja majd keretbe az egész napjukat a már-már tébolyító zümmögés, amelytől szabadulni sem lehetett. Ugyanis nem elég, hogy fél Budapest le volt zárva az autóforgalom elől, de a tömegközlekedés is erősen hézagos volt.

Mindezt felmérve Tarlós István a tavalyi műrepülőbemutató után azt ígérte: amíg ő a főpolgármester, nem lesz ilyen verseny Budapesten. Az ígéretét pedig megtartotta. Ahogyan az sem légből kapott »kampányszöveg” volt, hogy ragaszkodni fog ahhoz, hogy a fővárosi színházak központi támogatásainak elosztása fővárosi hatáskörben maradjon. Sőt felújítás alatt áll a 3-as metró, kinyíltak a Várbazár kapui, a sort pedig hosszan lehetne folytatni. Az a következtetés azonban már mindenképpen levonható, hogy Tarlós tartja a szavát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143050

Ajánljuk még a témában