Fidesz: Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája

2019. február 12. 17:46

A Fidesz közleményben reagált az LMP-s politikus Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzésére. Demeter Márta ezzel kapcsolatban közölte: csak édesanyja ügyében fordult a Honvédkórházhoz.

A Fidesz szerint az LMP-s Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az ellenzéki politikus a Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzést tett közzé, kritizálta a Honvédkórházat, „az ott dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkáját". Mindezt úgy, hogy Demeter Márta hírek szerint egészségügyi VIP-ellátást igényelt a kórháztól – tették hozzá.

Demeter Márta múlt héten Facebook-oldalán amiatt fejezte ki felháborodását, hogy a Honvédkórház 3,8 millió forintot kér a közérdekű adatokért. Azt írta: a „kórházban kialakult krízisben" a korábban 8 évig vezérkari főnök, jelenlegi honvédelmi miniszter személyes felelőssége megkerülhetetlen.

A politikus szerint az, ahogyan a honvédelmi vezetés a helyzethez hozzááll, az orvosok, szakdolgozók és kórházi alkalmazottak lebecsülése és elárulása. „A teljes összeomlás csak az ő munkájuknak köszönhetően nem következett be" – írta Facebook-oldalán az LMP-s politikus.

Frissítés

Demeter Márta az Alfahírnek azt mondta: azért fordult 2017 augusztusában a Honvédkórház vezetéséhez, mert szerette volna a végstádiumban lévő édesanyjával tölteni az utolsó napokat, és abban a kórházban, ahol feküdt, nem engedték meg a számára, hogy mellette legyen éjszaka is. Ezért Demeter Márta a Honvédkórházba akarta az édesanyját befektetni, mert ott lehetősége lett volna arra, hogy vele legyen a kórteremben éjszaka is „Semmilyen ellátást nem igényeltünk, akkor már tudtuk, hogy meg fog halni” – mondta a lapnak a politikus, hozzátéve. „Soha semmilyen ellátást nem kaptam a Honvédkórházban, soha, még vérvételen sem voltam ott soha”.

(MTI; Alfahír)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143103

Ajánljuk még a témában