Nincs parola

2019. február 11. 13:06

Ungár Tamás
Népszava

Márpedig a háborús bűnök nem évülnek el.

„Újra és újra kiderül, hogy a Soros György alapítványai által támogatott magyarországi civil közösségek nem foglalkoznak migránsok hazánkba csábításával. Ettől még érvényben vannak azok az egy éve született önkormányzati ajánlások, amelyekkel tucatnyi város fideszes vezetése migránsbarátnak és nem kívánatosnak minősítette a Soros-támogatta szervezeteket.

A sikerrel pályázó körök horgászni és jógázni viszik a mozgáskorlátozottakat, önkéntes szolgálatban vigyázzák a gyümölcsösöket, drogmegelőző foglalkozást tartanak, autista gyermeket nevelő családoknak segítenek, kórházban ápolt kisiskolásokkal játszanak, filmklubot működtetnek, táboroztatnak. Tudják ezt azok a helyi, kormánypárti politikusok is, akik előre elítélték a Sorostól pénzt elfogadó civileket. Ám azóta se mondták, hogy elnézést, tévedtünk, ti azért dolgoztok, hogy az életünk élhetőbb, színesebb legyen.

»Sose fogják elismerni« – legyintett erre a felvetésemre az egyik pécsi civil kör tagja. Azzal folytatta, hogy ő korábban remek kapcsolatban volt Pécs fideszes irányítóival, szavazott is rájuk, most meg nem fogadja el kézfogásukat és köszönésüket. Azt kívánja, hogy legyen gyötrő lelkiismeretfurdalásuk, mivel a hazug migránsozással maguk is hozzájárultak a magyarság butításához, végzetes megosztásához. »Érzelmileg lepusztították az országot, morális háborús bűnt követtek el«– tette hozzá. – »Márpedig a háborús bűnök nem évülnek el«.

Amikor megjegyeztem, hogy főnökük kampányutasítására tették, ennyit felelt: – »Őt személyesen nem ismerem, így meg se tagadhatom. Csak a pécsi ismerőseimet. Ennyit tehetek. Ha ezt mindenki, aki látja, hogy átverték, megteszi a maga körében, akkor talán kijózanodnak a parancsra háborúskodó helyi vezetők. Rájönnek, hogy vacak dolog ott megöregedni, ahol nem fogadják a köszönésüket.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143013

Ajánljuk még a témában