Megelégelte a magyarellenes szurkolást a Sepsi vezetősége

2019. február 11. 15:29

Hiába fújták le lassan két napja, nem csitulnak az indulatok a szombati Sepsi – Dinamo Bucuresti mérkőzés kapcsán – ismertette a Főtér. A mérkőzést a bukaresti csapat nyerte meg egy büntetővel.

A romániai magyar hírportál szerint hétfőn a két klubok vezetői a szokásosnál keményebb hangnemre váltottak: idézik Bokor Jánost, a Sepsi sportigazgatóját, aki a Gazeta Sporturilornak adott interjújában úgy fogalmazott: „Tudtuk, hogy Colțescu az első szellőre büntetőt ítél”. Mint megállapította a szentgyörgyi sportigazgató, a téli szünetben a teljes román sajtó a 11. helyen álló Dinamóért aggódott, és velük foglalkozott, miközben a bukarestieket 11 ponttal megelőző, negyedik Sepsivel egyáltalán nem foglalkoztak. 

Bokor kiemelte a Dinamo szurkolóinak viselkedését is, a Főtér ismertetése szerint azt mondta, a bukarestiek magyargyűlöletével szemben túl nagy a szövetség toleranciája. „Ha elsőre kapnak 50 ezer, másodjára százezer lejes büntetést, harmadjára pedig kizárják őket, akkor többé nem hoznak magukkal ilyen szurkolókat” – tolmácsolta Bokor szavait a portál a cikkében.  

Szokatlan lépésre szánta el magát a Sepsi ezzel kapcsolatban – folytatta az írását a Főtér – ugyanis a korábbi magyarellenes megnyilvánulások esetén visszafogottan vagy egyáltalán nem reagáló Sepsi OSK a hét első napján kemény hangú közleményt adott ki. Szerintük bár a mérkőzés előtt külön felhívták a játékvezetők és szövetségi megfigyelők figyelmét a vendégszurkolók magyarellenes viselkedésére, ám ők a szabályok ellenére egyetlen ilyen esetben sem állították meg a mérkőzést, a háromszéki klub ezért utólag „megfelelő intézkedéseket” vár Román Labdarúgó-szövetségtől és a Profi Ligától – olvasható a portálon.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143022

Ajánljuk még a témában