Érték / Értékelhetetlen

2019. február 11. 08:37

Gyurcsány évértékelőjét hallgatva, azt hiszem, most kéne üvölteni az ég felé.

„Azt, hogy Gyurcsány Ferenc klinikai eset, régóta tudjuk. Az egyre vadabb eszmefuttatásai viszont mostanra elértek egy olyan plafont, amit nem kellene áttörni. Esettanulmánynak mondjuk remek.
Elindultak egy úton, ahol már nem lehet beismerni önnön elmebajukat, mert azt a meghasonlást muszáj ösztönösen elkerülni. Ettől persze csak egyre mélyebbre mennek benne, mígnem teljesen elérik az alját. Ferinél már jól láthatók ennek a jelei.

Apám ezt úgy mondaná: az Isten nélkül élő ember egy idő után biztos, hogy valamilyen formában megbolondul, rosszabb esetben szörnyeteggé válik, még rosszabb esetben mindkettő. 

Sosem felejtem el… Vagyis de, remélem, hogy előbb-utóbb azért elfelejtem 2015 februárjának DK-s tisztújítóját, amit Gyurcsány Ferenc azzal nyitott, hogy a Clash Should I stay or should I go című számára, gitárral a vállán vonult be. Bár a jelenet egyébként a maga módján szórakoztatott, emlékszem, mennyire haragudtam, hogy ezt az általam kedvelt dalt többé nem tudom már ugyanúgy meghallgatni. Úgy tűnik, DJ Szemlőhegy azóta sem tud elszakadni a zenei metaforáktól. Csak ne mindig olyanokat választana, amiket szeretünk, hogy aztán el kelljen tartanunk magunktól mindent, mint Őze Lajos a saját kezét Az ötödik pecsét végén. 

Így esett, hogy idén Quimby-t idézett a mi Ferink.

»Fel a kezekkel, aki nem akar félni, segget nyalni, kussban remélni.«

– citálta a zenekart Gyurcsány Ferenc szupersztár. Január végén Brüsszelben, a Sargentini vendégszereplésével megtartott ellenzéki tüntetésen is Quimby szólt. Hát akkor ereszkedjünk bele mi is és idézzünk ide nekik a zenekartól egy másik részletet. 

»Szoríts magadhoz mindent, ami fontos és üvölts az ég felé
Mert amit nem becsülsz meg ma, az holnapra már mind az ördögé lesz.«

Gyurcsány Ferenc évértékelőjét hallgatva, azt hiszem, most kéne üvölteni az ég felé. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142989