Orbán Viktor tovább erősíti családbarát politikáját

2019. február 11. 10:04
Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége
MTI-OS

Az anyasági szerep társadalmi megbecsülésének eredményeként akár már pár éven belül is számottevően nőhet a születési szám a magyarság körében.

„A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közleménye

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a vasárnap délutáni évértékelő beszédében ismét egyértelművé tette a magyarság és a világ számára, hogy a kormány nem csupán folytatja, de további elemekkel bővíti és erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű családbarát politikáját.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöksége és tagszervezetei egyetértenek minden olyan kormányzati koncepcióval, amely segíti a magyar családokat a gyermekvállalásban. A vasárnap bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterv ilyen kezdeményezés. Az anyasági szerep társadalmi megbecsülésének erősítése és az idősebb korosztály szerepvállalásának támogatása a gyermeknevelésben, olyan intézkedések, amelyek eredményeként akár már pár éven belül is számottevően nőhet a születési szám a magyarság körében. A külhoni magyar családok gyermekvállalását segítő Köldökzsinór Program két éve szolgálja eredményesen ugyanezt a célt. 

A KCSSZ álláspontja szerint helyes volt a magyar kormány nemzetközi vitákat is kiváltó döntése a migráció megállításáról az európai-magyar közös határon. A bevándorlóországokban tapasztalható társadalmi feszültségek ismeretében csak remélhető, hogy ezt hamarosan azok a politikai erők is felismerik majd, akik a magyar családok erősítése helyett ma még a migránsok tömeges befogadásával képzelik el a hazai demográfiai problémák megoldását.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142999

Ajánljuk még a témában