Hatalom és felelősség

2019. február 10. 09:34
Kis Ferenc
Magyar Nemzet

Az európai parlamenti ráadásul nemcsak Magyarország, de az egész kontinens jövőjét meghatározhatja.

„Orbán Viktor holnap huszonegyedik alkalommal értékeli a kormány tevékenységét, beszámol a nagyobb horderejű intézkedési tervekről, valamint vázolja hazánk és Európa helyzetét, kilátásait. A Fidesz elnöke ismét kormányfőként lép a nyilvánosság elé, és – bár korábban, az ellenzéki években is kiemelt figyelem övezte az évértékelőit – most sokkal nagyobb a tét. Két fontos választás évében vagyunk, a sorrendben első, az európai parlamenti ráadásul nemcsak Magyarország, de az egész kontinens jövőjét meghatározhatja.

Ilyenkor a szokásosnál is higgadtabban, de világosan és határozottan kell fogalmazni. Orbán Viktor nyilvános szerepléseit ismerve biztosra vehető, hogy a hazai és a nemzetközi közvéleménynek is egyértelmű üzeneteket fogalmaz meg holnap. Az újabb családpolitikai intézkedések bejelentése lesz az egyik fő üzenet, ami illeszkedik a Fidesz–KDNP társadalomképébe, a gyermekvállalás ösztönzése ugyanis a kormánypártok politikájának egyik sarokköve. Az évek óta zajló intézkedéssorozat idén a családok védelméről tartott nemzeti konzultáció kiértékelése alapján bővül újabb elemekkel, azaz ismét a társadalom széles körének véleménye tükröződik majd a döntésekben.

A miniszterelnök nemzetközi kitekintésének középpontjában az ­uniós választás és a migrációs válság állhat. Itt is egyértelmű a kormány politikája: a bevándorlást meg kell állítani, a határokat meg kell védeni, és a mostani arrogáns birodalmi attitűd helyett Brüsszelben a nemzetek Európájának ideáját kell helyreállítani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142947

Ajánljuk még a témában