Trump: Hanoiban lesz a csúcstalálkozó Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel

2019. február 9. 14:51

„Várom, hogy találkozzam Kim elnökkel és elősegítsem a békét” – írta Twitter-oldalán Donald Trump.

Donald Trump és Kim Dzsong Un csúcstalálkozója Hanoiban lesz február 27-én és 28-án – derült ki az amerikai elnök péntek esti mikroblog-bejegyzéséből.

„Munkatársaim éppen most indultak el Észak-Koreából, ahol nagyon gyümölcsöző találkozón vettek részt” – írta Twitter-oldalán Donald Trump. Hozzáfűzte: „várom, hogy találkozzam Kim elnökkel és elősegítsem a békét”.

Kedden este a kongresszusban tartott évértékelő beszédében az amerikai elnök már bejelentette a második amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó időpontját, és azt is, hogy Vietnamban lesz a tárgyalás, de akkor még nem közölte, hogy a délkelet-ázsiai ország mely városában. Stephen Biegun, az amerikai külügyminisztérium észak-koreai különmegbízottja pénteken fejezte be a csúcstalálkozót előkészítő háromnapos tárgyalásait Phenjanban, az észak-koreai fővárosban.

Donald Trump pénteken este egy második Twitter-bejegyzést is közzétett a várható csúcstalálkozóról. Ebben azt írta: „Észak-Korea Kim Dzsong Un irányításával gazdasági nagyhatalom lesz.”

Az ázsiai vezető dicséretével folytatta: „Ez egyeseket meglephet, de nem engem, mert megismertem őt, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy mire képes.”

Az amerikai elnök szerint Észak-Korea „egy újfajta rakéta, gazdasági rakéta lesz”. Donald Trump és Kim Dzsong Un első csúcstalálkozóját tavaly júniusban Szingapúrban tartották.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142937

Ajánljuk még a témában