Budapest

Tarlós: Megszűnhet a BKK

2019. február 8. 7:25
Megszűnhet a Budapesti Közlekedési Központ – nyilatkozta a főpolgármester a Magyar Nemzetnek.

Megszűnhet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) a Magyar Nemzetnek.

A pénteki lapszámban megjelent interjúban a politikus azt mondta, hogy az elektronikus jegyrendszer finanszírozásának sikerétől is függ a közlekedési központ sorsa. „Amennyiben nem fog szerződéssel a BKK-hoz kötődni az új jegyrendszer, akkor nagyon nagy eséllyel megszüntetjük a közlekedési központot. A közeljövőben mindenképpen eldől a BKK sorsa" – fogalmazott Tarlós István.

Az elektronikus jegyrendszerről szólva közölte, hogy két különböző szerződés van. A főváros egy támogatási keretszerződést kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal; ez most is él, pénzügyi következményei nincsenek.

A másik megállapodást – amelyet többször módosítottak – a BKK kötötte önállóan, kétoldalúan a kivitelezővel. Ezt a szerződést a városvezetés, a közgyűlés nem látta. Ez az, amelyet a közlekedési központ felmondott, amely miatt valószínűleg évekig polgári perben áll majd a kivitelezővel – jelentette ki Tarlós István. A fővárosnak azonban az a legfontosabb, hogy most már biztos: rá tudnak kapcsolódni az integrált állami elektronikus jegyrendszerre – tette hozzá. Azt mondta, hogy a MÁV-val, a Volánnal közös, korszerű elektronikus jegyrendszert alakítanak ki 2020 végéig, amely mind a budapestieknek, mind a vidékieknek előnyös.

Tarlós István az interjúban kijelentette, hogy már nem karriert épít, hanem problémákat akar megoldani. Hozzátette: ha azonban elvállalta az újabb indulást a főpolgármesteri tisztségért, akkor persze nyerni szeretne. Úgy vélekedett, hogy előválasztás címén csupán bátorságfejlesztő gyakorlatot tartott az MSZP és a Párbeszéd.

„Akárhogy is szépítik a dolgot, a budapesti választók mindössze 2,4 százaléka vett részt" a voksoláson – mondta, jelezve, hogy ennek megfelelő jelentőséget tulajdonít a szavazásnak. Tarlós István szerint az ellenzék gyermeteg ígéretekkel kampányol.

A közelgő európai parlamenti választás nemcsak az ország, hanem a földrész szempontjából is kiemelt fontosságú – vélekedett. Olyan folyamatok zajlanak a világban, amelyek biztosan nem hagyják érintetlenül az európai kultúrát – mondta, ugyanakkor jelezte, hogy városvezetőként nem akar közvetlenül részt venni a kampányban.

A főpolgármester kiemelte, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa sokkal jobban működik, mint azt remélni merte.

Tarlós István a Magyar Nemzetnek arról is beszélt: a budapestiek észrevételei és épeszű mérlegelés, több szempont figyelembevétele alapján hozta meg azt a döntést, hogy idén nem lesz Red Bull Air Race a belvárosi Duna-szakasz felett. 

A zajszennyezés és a forgalomkorlátozás egy hónapon át okoz kellemetlenségeket – jegyezte meg.

(MTI)

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés