Karácsony Gergely szerint nem náci az, aki zsidó képviselőket listázna

2019. február 5. 22:37

A Jobbikról értekezett a párbeszédes politikus.

A Hír TV esti műsorának volt vendége Karácsony Gergely, a főpolgármester-jelöltségért zajló baloldali előválasztás győztese.

Nemes és téttel bíró küzdelemben választottak úgy az állampolgárok, hogy a baloldal jelöltjeként Karácsony Gergely indulhasson Tarlós István ellen” – fejtette ki Karácsony. „Ezt az előválasztást a mi a saját szimpatizánsainknak rendeztük, és az almát az almához érdemes hasonlítani. Közel annyian szavaztak, mint ahányan hasonló előválasztásokon, mint például Amerikában, Franciaországban vagy Romániában szoktak” – hangsúlyozta.

Karácsony szerint a Fidesz és a Hír TV az ellenzék megosztásán dolgozik, ennek kapcsán szóba kerültek a napvilágra került jobbikos felvételek is. Karácsony azt állította: nem tud a műsorvezető olyat idézni, amikor azt mondta volna, hogy nem működne együtt a Jobbikkal. Földi-Kovács Andrea felidézte: 2017. októberében azt nyilatkozta, a Jobbikon kívül mindenkivel tárgyalna, később pedig azt mondta, az általa elképzelt ellenzéki együttműködésben nincs helye a Jobbiknak, figyelembe kell venni, hogy a szövetséges pártok mit gondolnak a világról.

A párbeszédes politikus szerint a Mi Hazánk mozgalom elvitte a legtöbb vállalhatatlan figurát a Jobbikból. Karácsony azt is elutasította, hogy a korábban a zsidó származású országgyűlési képviselőket listázni kívánó Gyöngyösi Mártont nácinak nevezze, úgy fogalmazott, Gyöngyösi ezen javaslata „önmagában nem nácizmus”. Szerinte a Jobbik ma próbál „megszabadulni a múlt ballasztjaitól”, Gyöngyösi ma már nem zsidózik. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142724

Ajánljuk még a témában