Előválasztás

Tarlós: Horváth Csabán keresztül ismét az MSZP-t alázták meg

2019. február 4. 10:55
A főpolgármester szerint szerény érdeklődésű „házi mérkőzés" volt a budapesti előválasztás.

Tarlós István főpolgármester egy szerény érdeklődésű „házi mérkőzésnek" nevezte az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom fővárosi előválasztásának vasárnap zárult első fordulóját, amelyet Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyert meg.

A főpolgármester hétfőn az MTI megkeresésére úgy nyilatkozott: „az történt, hogy lejátszottak az MSZP-ben és két kis pártban egy házi mérkőzést. A nézőszám a számokat tekintve szerény volt, a budapesti választók 2,4 százaléka járult az urnákhoz".

Annyi biztos – mondta Tarlós István –, hogy Horváth Csaba kiesett, és az egyik kihívója bizonyosan Karácsony Gergely lesz. Hozzátette: ami még nyilvánvaló, hogy „Horváth Csabán keresztül már nem először, ismét az MSZP-t alázták meg".

Hogy az őszi választáson vagy akár már júniusban mi lesz, annak megítéléséhez még túl keveset tudunk – jegyezte meg a harmadik ciklusára készülő főpolgármester.

(MTI)

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint pontra tette Tarlós a dolgokat.

Fel tudnád sorolni a miniszterelnöki kudarc után most főpolgármesternek kitenyésztett Karácsony érdemeit? Azt is elmondanád, Zuglóban mit szólnak ezekhez?

Nekünk ez a "diktatúra" tetszik, mi választottuk, ti meg képtelenek vagytok a demokratikus játékszabályokat elfogadni (ugyan magatokat demokratáknak csúfoljátok), miszerint elismeritek a választási vereségeteket és esetleg konstruktív ellenzékként viselkednétek.
Mivel nem fogadjátok el a demokrácia szabályait, egyre erőszakosabbak vagytok, egyre többen már puccsról, erőszakos hatalomátvételről álmodtok. Hát csak álmodjatok.................

A választási rendszerünk minden vizsgálaton átment és kiállta a próbát. A választási rendszerre nem elegáns hivatkozni, hiszen az ellenzéknek kevés a szavazója.

Jó lenne, ha tájékozódnál egy kicsit. Az MSZP-SZDSZ kormány tette annak idején egyfordulóssá az önkormányzati választásokat. Így tudott Demszky öt ciklust teljesíteni, mert akkoriban mindig akadt egy plusz jobboldali induló, aki megosztotta az egyébként többségi jobboldali szavazatokat.

Tehát az ötlet nem új, ha pedig az egyfordulós lebonyolítás akkor jó volt, legyen jó most is.

Ez a nulladik forduló most csak arra volt jó, hogy a már miniszterelnöknek is erőltetett Karácsony indítását legalizálják egy olyan ellenféllel szemben, amelyik nem emeli túl magasra a mércét. Mert az ellenzék most is egy olyan, semmilyen gyakorlattal nem rendelkező, semmihez nem értő bábot akar pozícióba emelni, amilyen Demszky volt. Nem véletlen, hogy Karácsony maga sem tud semmilyen saját eredményeiről beszélni, csak ködös jövőbeli terveket emleget. Ami ugye csak fantázia, és nem helyettesíti az említésre méltó tetteket.

A Fidesznek nincs miért beszarnia a röhejes Karácsony miatt. Őt még Puzsér is lenyomja, persze, ha ki merik állítani vele szemben. Tarlós jól mondja, Horváth Csaba vállalta a megaláztatást.

És Bokros nyert a 35%-kal?

Attól függ, mihez viszonyítod a százalékot, ettől kezdve lehet csűrni, csavarni. A 34 ezer a 200 ezernek a 17%-a de ki az a 200 ezer fő?

Hosszú haj rövid ész?
Ezt olvasd el és akkor másként fogsz gondolkodni.
https://mandiner.hu/cikk/20140..

Én értem, hogy mire akarsz gondolni, de Karácsony, akit előbb miniszterelnöknek akartak kitenyészteni, most pedig cserélik benne a géneket a főpolgármesteri tenyésztéshez, azt hiszem Bokroshoz képest is gyengébb eresztés. Egy vigyorgó Demszky epigon, aki ugyanolyan hátulról vezérelt bábnak szánnak, mint Demszky volt. Akit nézz meg, hová jutott. Én még emlékszem, hogy 1990-ben hogyan sztárolták a mosolygós Demszkyt. Karácsony ugyan nem kap akkora felhajtást, de erős déja vu érzést kelt.

Korrekt, mint mindig.

Egyetértünk. Csak mantrázzák a ballib médiában olvasottakat és utána sem néznek a három választási rendszernek.

Karácsony maga sem érvel azzal, mit tett a kerületében, csak a homályos jövőt festegeti. Talán ő is tudja, nincs mit felhoznia abból az egy ciklusból. Tarlós 1990 óta polgármester a 2006-os ciklus kivételével, de akkor is ott volt a fővárosi közgyűlésben. Három, vagy négy ciklust függetlenként teljesített Óbudán. Azon kívül műszaki ember, aki, lássuk be jobban átlátja egy város üzemeltetését, mint egy szociológus a közvélemény kutató múltjával.

A sztárallűröket pedig hagyjuk. Karácsony realitásérzékéről mindent elmond, ahogyan április 8-án délután már egyenesen Ádert fenyegette, nehogy Orbánnak adjon kormányalakítási megbízást. Aztán este, mikor kérdezték volna, úgy sunnyogott el, mint aki ott sem volt. Ócska potyautas, egy nulla százalékos pártból, akit a hülye MSZP felvett a hajójára, mert saját jelöltet nem tudtak kiállítani.

Amúgy pedig létezhet Bokrosnál népszerűtlenebb jelölt. Miért ne létezhetne?

Protest szavazás. Persze, az visz előre, ha csak azt tudjuk, mit nem akarunk. Karácsony egyetlen konkrétumot mondott, az is csak az volt, hogy leállítja a Liget építkezését. Mindegy mennyi van benne, most nem számít a más esetekben ájultan emlegetett külföldi vélemény sem, talán azért mert most elismerik a Liget tervet. Karácsony csak a rombolásban hisz, illetve ebben kell hinnie, mert ez az első utasítás.

Őszre a sárban lesz Karácsony nimbusza, hiába bundázták az előválasztással, hogy legitim legyen a jelölése. Tagadásra nem lehet építeni. Előbb utóbb kiderül, hogy nincs jövőképe, csak hagyni kell, hogy beszéljen, beszéljen. Semmi meggyőző dörzsöltség nincs benne, egy nulla, akit hátulról irányítanak. Előbb utóbb megint kimondja, hogy mi a f@szért kellett ezt elvállalnia.

Tarlós mögött teljesítmény van. Még sokszor lehet konkrétan, részelteiben is hallani, messze még az ősz. Az embereket pedig érdekelni fogja, mert kiderülhet, hogy nincs miért protestálni.

Az MSZP nem tudta kihasználni a beágyazottságát, pontosabban nem engedték, hogy azt jól használja ki. A többi volt szocialista ország kommunistái mind nemzeti alapon politizáltak, mertek jó értelemben vett nacionalisták lenni, az MSZP-nek ez tiltva volt.

A másik gondolatom, hogy ha az MSZP-ben 2006-ban elhajtják Gyurcsányt és az SZDSZ-t és más irányvonallal folytatják, nem lett volna 2010-ben a Fidesznek kétharmada. De a Fidesz jól járt Gyurcsánnyal és az SZDSZ-szel, mert egy 2006-os néhány százalékos Fidesz győzelem semmi érdemi változáshoz nem lett volna elég. Kellett a kétharmadhoz vezető út, amit Gyurcsányék köveztek ki.

A parkban csövesek szemetelnek? De hát az ellenzék szerint ez emberi joguk, Tarlóst azért támadták, mert ez ellen fellépett. Akkor ez a tétel Tarlóst fogja segíteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés