Regisztrációs adok-kapok

Nekiment Puzsér a szocialistáknak

2019. február 4. 16:46

Felkavarta a Sétáló Budapest-program atyja a budapesti előválasztás első köre utáni állóvizet, ugyanis sajtóinformációk szerint az LMP általa támogatott független jelölt nem hajlandó elfogadni az MSZP feltételeit az előválasztás második fordulójában.

Az Azonnali információi szerint Puzsér Róbert azzal a feltétellel hajlandó csak elindulni, hogy ne legyen szükség személyes regisztrációra, kizárólag interneten keresztül lehessen regisztrálni arra. Viszont a szocialisták ragaszkodnak a személyes regisztrációhoz, és ez okozza a legnagyobb vitát most az ellenzéki oldalon. 

Puzsér kampányfőnöke, Zaránd Péter azt mondta a portálnak, hogy ha nem lehet interneten regisztrálni az előválasztás második fordulójában, akkor nem fognak részt venni abban, hanem „saját szakállra” indulnak el. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, ők mindenhez tartják magukat, amiről decemberben megállapodtak Karácsony Gergellyel és Puzsér Róberttel.

Arra nyitottak, hogy olyan intézetek bonyolítsák az előválasztást, amelyet konszenzussal választanak, de abból nem engednek, hogy „egyszeri személyes találkozóra van szükség” vagy a regisztráció során, vagy a szavazáskor. Szerinte e nélkül nagy lenne a kockázata annak, hogy kívülről avatkoznak be az előválasztásba.

Molnár a portálnak elmondta, rövidesen újabb egyeztetés lesz, de ha Puzsér nem hajlandó belemenni a személyes regisztráció követelményébe, akkor „sok sikert kívánnak neki a magyar közéletben”. 

Ismeretes, a felek által decemberben aláírt szándéknyilatkozatban csak az szerepel, hogy „online és személyes szavazásra egyaránt van lehetőség”, azt nem részletezik, hogy személyes regisztrációra van-e szükség.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142632

Ajánljuk még a témában