Sebzett karrieristák

2019. február 4. 07:10

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

Következik a második forduló, a Puzsér „mindenkit elküldök a fenébe” Róberttel való megmérkőzés.

„Aligha lepett meg bárkit is a Nagy Előválasztási Projekt (NEP) első fordulójának előzetes eredménye, hiszen azt azért sejteni lehetett: hiába szerzett több, úgynevezett előzetes ajánlást az örök vesztes Horváth Csaba, az esélyesebb próbálkozó mégiscsak az ellenzéki tévéstúdiók mosolygós-somolygós kedvence, Karácsony Gergely volt. És maradt is.

Már amikor az LMP elárulása után Bajnai Gordonnal és az utódpárti maradványokkal kialakított 2014-es paktum nyomán sikerült megszereznie a zuglói polgármesterséget, lehetett tudni, hogy a XIV. kerület csupán egy ugródeszka számára a főpolgámesteri székért való küzdelemhez. Persze az álszerény biciklista mindig óvatosan fogalmaz a saját vágyait illetően, látszólag a NEP-be is csak tétován szállt bele, kicsit kérette is magát. Gondolhatta persze az empatikus Párbeszéd-szavazó (elvileg vannak néhányan), hogy szegényke még nyalogatja a tavaly áprilisban szerzett sebeket, hiszen azon a bizonyos „kormányváltó” napon szinte már miniszterelnökként ment fel délután a Sándor-palotához felkérdezni az államfőt, majd estére, az eredmények tükrében ismét visszaváltozott szerényke polgármesterré. Biztos fájt neki, az ilyet ki kell heverni.

Ettől függetlenül a karrier az karrier, még ha nem is túl fényes, a gyászmunka után Karácsony kvázi bejelentkezett az EP-képviselőségre, igaz, ezt aztán letagadta, végül igent mondott arra is, hogy ringbe szálljon a Városliget fölé annak idején búrát álmodó, ingyenes BKV-val is kampányoló, rendkívül snájdig Horváthtal. És most következik a második forduló, ha minden igaz, a Puzsér „mindenkit elküldök a fenébe” Róberttel való megmérkőzés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142585

Ajánljuk még a témában