LMP a Jobbikról: Színjáték a „nácizás, komcsizás”

2019. február 1. 11:19

Nem szólnak bele más pártok belügyeibe.

Az LMP magyarázatot vár a budapesti városvezetéstől arra, hogyan lehetséges, hogy bár nincs területfoglalási engedélye a Red Bull Air Race-nek, mégis elkezdték a jegyek árusítását az idei rendezvényre.

Gál József, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagja pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: Tarlós István főpolgármestertől és a tulajdonosi bizottság elnökétől is választ vár arra, a Red Bull hogyan árulhatja minden jogalap nélkül a jegyeket a rendezvényére azt megelőzően, hogy a bizottság foglalkozott volna a kérdéssel. Milyen egyeztetések zajlanak a háttérben, és kiket vontak be abba? - tette fel a kérdést a politikus. 

 Emlékeztetett: a főpolgármester a tavalyi rendezvény által keltett „zűrzavarért” elnézést kért, és azt ígérte, többet nem fordulhat elő hasonló.  Turcsán Szabolcs, az LMP elnökségi tagja úgy fogalmazott: egy multi illegális gyorsulási versenyre készül Budapest felett. Kijelentette azt is: a versenyző repülőgépek bázisát adó tököli repülőtér a környezetvédelmi szabályok betartásával nem kaphatna engedélyt a program lebonyolítására.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a saját reklámeseményére 2 milliárd forintnyi közpénzben részesült Red Bull 2017-ben 47 millió forintnyi társasági adót fizetett be a költségvetésbe.

A politikus egy a Jobbikat ért antiszemita váddal kapcsolatban kérdésre színjátéknak nevezte a „nácizást, komcsizást”, és hozzátette: pártja 9 éve hallgatja, hogyan próbálnak beleszólni belügyeikbe, ők ezt nem teszik meg más pártokkal.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142480

Ajánljuk még a témában