Jövő Hónapban, Veletek, Ugyanitt!

2019. január 30. 07:27

Judith Sargentini elsőnek lépett be a terembe: díjbirkózó múltja miatt néhány néppárti képviselőt félredobott.

„»A véghetetlen portikusznak egyhangu oldalívei rejtett forrásu fényben usznak.« Az ajtónál brüsszeli demokraták tülekedtek: az európai parlament ismét egy Magyarországról szóló vitára készült. A felszólalók listájához annyi beadvány érkezett, hogy az ülést vezető Antonio Tajani kénytelen volt érkezési sorrendet hirdetni. 

Judith Sargentini elsőnek lépett be a terembe: díjbirkózó múltja miatt néhány néppárti képviselőt félredobott. Esélyeit a zsebében lapuló Hadházy Ákos zoknijában érlelt rendkívül büdös holland sajt is javította. Szorosan mögötte a cseh Vĕra Jourová érkezett, aki a biztonság kedvéért lecserélte a George és Alex Sorossal készült szelfit a telefonján, és kék szemű menekült gyerekeket ábrázoló háttérképet állított be.  

A liberális ALDE tagjai csak azért késtek majdnem, mert hatvannyolc főből álló válságstábjuk alig tudta eldönteni, hogy Guy Verhofstadt a piros nyakkendőhöz felveheti-e a sárga pöttyös zoknit. A késést végül azzal orvosolták, hogy Verhofstadt a sor végén elmosolyodott, mire a tömeg szétnyílt, mint a Vörös-tenger. Az ALDE tagjai így Sargentini és Jourová mögött vonulhattak be az ülésterembe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142331

Ajánljuk még a témában