Gyorssegélyt ajánlott fel a kormány a Fülöp-szigeteki terrortámadás áldozatainak

2019. január 29. 13:38
Vasárnap iszlám szélsőségesek robbantottak egy katolikus templomban a Fülöp-szigeteken.

Gyorssegélyt ajánlott fel a kormány a Hungary Helps Program keretében a Fülöp-szigeteki terrortámadás áldozatainak – közölte a Miniszterelnökség keddi közleményében.

„Magyarország Kormánya mély megrendüléssel értesült a vasárnapi Fülöp-szigeteki merényletről, amely során egy katolikus templomban a mise alatt és a mentés közben is iszlám szélsőségesek robbantottak legalább 27 ártatlan emberi életet kioltva és 80 embert megsebesítve. Magyarország Kormánya a leghatározottabban elítéli ezt a kegyetlen terrortámadást, egyúttal őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak” – írják.

A kormány nevében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár 10 millió forint összegű gyorssegélyt ajánlott fel a Fülöp-szigeteki merényletben megsérültek és az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére – áll a közleményben.

Ezzel a rendkívüli segítségnyújtással is szeretné kifejezni kormány a Fülöp-szigeteki keresztényeknek és a terrorizmus által fenyegetett embereknek, hogy „Magyarország segít, és nem hagyja magukra őket a bajban.”

(MTI-OS)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés