Gazdasági elitegyetemmel szövetkezik a Corvinus

2019. január 29. 12:56
A világ egyik legjobb gazdasági egyetemével indított közös képzést a Corvinus Egyetem, a sanghaj-i Fudan Egyetem oktatói Magyarországon és Kínában felváltva fogják oktatni azokat a hallgatókat, akik a közép-európai és kínai gazdasági kapcsolatokban szereznek jártasságot – jelentette be a közös oktatás szervező projekt vezetője az Inforádióban.

Horváth Levente a rádió honlapján megjelent cikk szerint kifejtette: a Fudan-Corvinus MBA Double Degree-programban a hallgatók a kétéves képzés végén a Budapesti Corvinus Egyetem MBA és a Fudan Egyetem „master in finance” diplomáját is megszerzik.

Hozzátette, hogy a képzésben szakmai támogatóként a Magyar Nemzeti Bank is részt vesz, így az intézmény legjobb szakemberei és felső vezetői vendégelőadóként oktatnak majd. Horváth úgy véli, a képzéssel főként a magánszféra és a közigazgatás közép- és felsővezetőit kívánják megszólítani. A cél, hogy a közép-európai régióban minél több Kínához értő szakembert neveljenek ki, és ezzel a Kína-KKE 16+1-es együttműködés még nagyobb sikereket érhetne el  – fejtette ki.

A februárban induló két éves képzésen félévente három alkalommal csütörtöktől vasárnapig van intenzív oktatás. A tandíj szemeszterenként 3,9 millió forint, ez fedezi a program részeként évente egyszer a Fudan Egyetemen tartott egyhetes tanítás utazási költségét és a szállást is. A Pallas Athéné Alapítványoknál pedig ösztöndíj-programokra lehet jelentkezni – idézte Horváth Leventét az Infostart.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés