Orbán: Sikeres kisvárosok, erős magyar vállalatok kellenek

2019. január 28. 11:50

„A kormánynak szívügye, hogy megerősítse a magyar vállalatokat" – mondta a miniszterelnök hétfőn.

2019. január 28. 11:50

 A magyar jövőhöz sikeres kisvárosok kellenek, a kormánynak pedig az is szívügye, hogy megerősítse a magyar vállalatokat – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Bács-Kiskun megyei Mélykúton, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. gyáravató ünnepségén.

 Kijelentette: a magyar modell működik, Magyarország egyre jobban teljesít.

„Jó látni, hogy ma már olyan időket élünk, amikor magyar kisvárosokban sokmilliárdos termelő beruházások valósulnak meg, mert úgy képzeljük el a magyarok jövőjét, hogy a kisvárosok sikeresek lesznek, és a magyar falvaknak is lesz jövője, ehhez pedig ilyen beruházások kellenek" – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy Mélykút ettől kezdve egész Európa egyik legmodernebb víziszárnyas-feldolgozó üzemével büszkélkedhet. Kiemelte, hogy a 350 új munkahelyet teremtő, 40 millió eurós beruházást egy magyar családi vállalat hozta tető alá.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2019. január 29. 10:32
:))) ( SŐT: LOL!) Üléspont vs. álláspont! Orbán nem putyinpincsi, Ő egyenesen putyinpitbull...
rajgy
2019. január 28. 16:52
Az biztos, hogy az a vállalat, amelyik a Puskás Stadiont építi, az erős lesz. (erősen gazdagszik) Összehasonlítás: Groupama: 22.000 szék, 13,5 Mrd. HUF (kb 45 Mio. Euro), = 2045 Euro/szék. Puskás: 67.000 szék, 190 Mrd. HUF (kb 597 Mio. Euro), = 8900 Euro/szék. A Puskás 3x akkora mint a Groupama, de minden széknek 4.35 szörös az ára!! Vajon ki építi? https://index.hu/gazdasag/2019/01/21/meszaros_lorinc_tulajdonaba_kerult_a_puskas_stadiont_epito_ceg/ (Azt hittem, hogy egy nagyobb stadiont gazdaságosabb építeni. Mennél nagyobb daradszámot gyártok, annál többszöt tudom felhasználni a sablont.)
Kup Lung
2019. január 28. 16:40
Ezzel sok újat nem mondott . -------------------------------- Egyik oldal : Minden város (ha kicsi ha nagy , ha magyar ha osztrák ha akármilyen ) erejét a lakosok képzettsége, innovativitása adja. A fejlődés ott gyorsabb ahol képzett munkaerő és az találkozik a tőke befektetéssekkel . Nálunk ez a fejlődés inkább a nagyobb -megyei jogú városok- szintjéig jutott el . Ott sem mindenhová . A kisebb városok zöme (enyhén szólva) nincs jó bőrbe jelenleg . ------------------------------------------- A másik oldala a dolgoknak : a magyar cégek . A KKV szektorunkról beszélünk hisz nagy magyar cég 1-2 van . Az sincs jó bőrben összességében . Ugyanis Magyarországon a multik teljesítenek csak egyre jobban . ( teljesítményen minőségi és export termelési követelményeket értem elsősorban) Azon belül is a külföldi autógyártók : az ágazat értéke 7 év alatt 1700 milliárd forintról 4100 milliárd forintra nőtt (Lepsényi államtitkár szerint) . Higgyük el neki . Viszont mindezt a hatalmas fejlődést a magyar KKV szektor nem követte . Nagy kérdés (ezzel minden eddigi kormányunk adós a programjaik ellenére ) hogyan lehetne végre őket is kizökkenteni a középszerűségből . ------- Ráadásul azt is tudni kell hogy a külföldiek viszont kiviszik a tőkejövedelemet/vállalati nyereséget ami a GDP több mint 7%-a éves átlagban (nagyobb mint a beáramló EU-s támogatás !). . Így nyilvánvaló hogy magyar sikeres (export) cégek nélkül nem lehet felzárkózás a nyugathoz . Ezzel problémával a térség is küszködik persze . ----- Ezért is alakult ki az a helyzet hogy az 1 főre jutó GDP -ben az EU átlag kb. 2/3-át hozzuk . Míg reálbérben ugyanez kb. 1/3 . ------ Mindenképpen az látszik tehát hogy a fejlődéshez az oktatás (nincs új a nap alatt) megerősítésére kellene koncentrálni szükséges feltételként az erőforrásainkkal . Elsősorban műszaki , mérnöki . informatikai , matematikai , nyelvi területen . Ez a fejlődőkből fejlett kategba került országok esetén sem volt másként . Így volt nem másként ! Nálunk ezt nem látom .
VakzKommondor
2019. január 28. 15:39
https://444.hu/2019/01/28/a-vilag-egyik-legnagyobb-menekulttaboraban-szuletett-jatekost-igazolt-kubatov-gabor-fradija Ez már a második migráns a fradiban. Múltkor egy szír menekültet igazoltak. Ez már a kvóta miatt van??? HAHAHAHAH Szánalmas pojácák....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik