Verhofstadt legfeljebb július 2-ig hosszabbítaná meg a Brexit határidejét

2019. január 22. 20:08

Aa hosszabbítás különösen problémás lenne a május végi EP-választások utánra – jelentette ki Verhofstadt.

2019. január 22. 20:08

Legfeljebb az idei európai parlamenti (EP-) választások utáni alakuló ülés július 2-i dátumáig lehetne meghosszabbítható az Egyesült Királyság uniós kiválásának eredetileg márciusra tervezett határideje – mondta kedden Guy Verhofstadt, a képviselőtestület Brexit-ügyi főtárgyalója.

A határidő kiterjesztése „nem egyszerű”, de lehetséges, amennyiben a brit kormány világossá teszi, hogy mi célból van rá szükség, és pontosan meddig – jelentette ki Verhofstadt az EP alkotmányügyi bizottságának brüsszeli ülésén.

Rámutatott: a hosszabbítás különösen problémás lenne a május végi EP-választások utánra, amelyen brit képviselők már nem indulnának, de legkésőbb az alakuló ülés időpontjáig mindenképp meg kellene történnie a kilépésnek.

Danuta Hübner, a szakbizottság elnöke kiemelte, hogy amennyiben ennél is későbbre tolnák ki a távozási határidőt, akkor az Egyesült Királyságnak is részt kellene vennie a választáson, ha el akarják kerülni az alapszerződés megsértését.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. január 23. 07:14
Ez a fogtündér otthon is mérhetetlenül kis támogatottságú pártocska főcsahosa ehhez képest mindenbe belepofázik.
Robur
2019. január 23. 00:06
Helyes! De csak ha feltétlenül muszály. Elsődleges cél márc. 29-ig kibaszni az angolokat az EU-ból.
hátakkor
2019. január 22. 23:31
UK akkor lép ki amikor akar. Ha akar.
kola
2019. január 22. 21:15
may kifogja léptetni az angolokat... muszáj mert szembe menne a nép akaratával... mellesleg a szuverenitás volt az elsődleges cél annak vissza szerzése... de még követheti más is ha micron és merkel tovább zsarnokoskodik... frontex fontos mert a németek hadserege szinte zéró. sok haditechnikai eszközt szinte be sem vethető.. viszont ütközik a NATO bizonyos megállapodásába... de a május vízválasztó lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik