Schiffer András

Schiffer a Figyelőnek: Orbán pert nyerhetne az O1G-zők ellen

2019. január 22. 16:06

Schiffer András szerint jogilag vitatható a Bayer Zsolt elleni bírósági ítélet.

Jogilag vitatható a Bayer Zsolt elleni bírósági ítélet – nyilatkozta a Figyelőnek Schiffer András. Az ügyvéd szerint egy felülvizsgálati kérelem, vagy alkotmányjogi panasz után a döntés nem valószínű, hogy egyezne a mostani ítélet tartalmával.

A volt országgyűlési képviselő a lapnak kifejtette: a sajtóban megjelent információkra tud csak hagyatkozni a véleményében, mivel nem ismeri a teljes peranyagot. „Bayer feltételes módban írta le a véleményét Hadházy Ákosról és Szél Bernadettről, ami a vélemény kategóriájába tartozik, s a vélemény jogszerűségének megítélésnél a feltételes mód releváns körülmény” – mondta Schiffer András.

Az Alkotmánybíróság egyebekben kimondta, hogy a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást tekintve tágabb, mint más személyek esetében.

Arra a felvetésre, miszerint Bayer egy nyilvános fórumon az Orbán Viktor minősítésére használt fordulatot vette át és alkalmazta Hadházy Ákosra és Széll Bernadettre, azt mondta, szerinte ha Orbán perelne, nem születhetne más ítélet az ügyben.

Bayert személyiségi jogainak megsértése miatt perelte be Hadházy Ákos.

A publicista egy nyilvános rendezvényen átfogalmazta az ellenzéki tüntetők Orbán Viktort és Áder Jánost minősítő transzparensét, és azt kérdezte Szél Bernadettől, vajon nekik hogy esne, ha ezt a feliratot látnák átvonulni a városon: „Hadházy g…, Szél Detti nyeli.”  A bírósági döntés értelmében a perköltségen túl Bayernek 15 napja van arra, hogy 300 ezer forintot fizessen a független képviselőnek, akitől levélben kell bocsánatot kérnie, és a levelet blogján harminc napon át kell elérhetővé tennie.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141902

Ajánljuk még a témában