Schiffer a Figyelőnek: Orbán pert nyerhetne az O1G-zők ellen

2019. január 22. 16:06

Schiffer András szerint jogilag vitatható a Bayer Zsolt elleni bírósági ítélet.

2019. január 22. 16:06

Jogilag vitatható a Bayer Zsolt elleni bírósági ítélet – nyilatkozta a Figyelőnek Schiffer András. Az ügyvéd szerint egy felülvizsgálati kérelem, vagy alkotmányjogi panasz után a döntés nem valószínű, hogy egyezne a mostani ítélet tartalmával.

A volt országgyűlési képviselő a lapnak kifejtette: a sajtóban megjelent információkra tud csak hagyatkozni a véleményében, mivel nem ismeri a teljes peranyagot. „Bayer feltételes módban írta le a véleményét Hadházy Ákosról és Szél Bernadettről, ami a vélemény kategóriájába tartozik, s a vélemény jogszerűségének megítélésnél a feltételes mód releváns körülmény” – mondta Schiffer András.

Az Alkotmánybíróság egyebekben kimondta, hogy a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást tekintve tágabb, mint más személyek esetében.

Arra a felvetésre, miszerint Bayer egy nyilvános fórumon az Orbán Viktor minősítésére használt fordulatot vette át és alkalmazta Hadházy Ákosra és Széll Bernadettre, azt mondta, szerinte ha Orbán perelne, nem születhetne más ítélet az ügyben.

Bayert személyiségi jogainak megsértése miatt perelte be Hadházy Ákos.

A publicista egy nyilvános rendezvényen átfogalmazta az ellenzéki tüntetők Orbán Viktort és Áder Jánost minősítő transzparensét, és azt kérdezte Szél Bernadettől, vajon nekik hogy esne, ha ezt a feliratot látnák átvonulni a városon: „Hadházy g…, Szél Detti nyeli.”  A bírósági döntés értelmében a perköltségen túl Bayernek 15 napja van arra, hogy 300 ezer forintot fizessen a független képviselőnek, akitől levélben kell bocsánatot kérnie, és a levelet blogján harminc napon át kell elérhetővé tennie.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 258 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2019. január 23. 08:11
Ez esetben is ez az elkoptatott bölcsesség érvényes: "Aquila non captat muscas!" A miniszterelnökünk nem süllyed le Szutykosék*** szintjére. (***Szutykosék - az egyesült náci-bolsi-nichilista-antimagyar-anarcho-libsi-sorosista-júdásellenzék)
koronaszepe
2019. január 22. 23:53
Schiffer mindig kéznél van, ha kell egy kis segítség! A NER-nek...
Tatulus
2019. január 22. 23:16
Schiffer volt (van?) a balliberális oldal legkorrektebb képviselője! A többiek gazemberek, nem véletlen a kiválása ebből a bandából!
Tapeino
2019. január 22. 21:19
Nagyon ritkán értek egyet ezzel a ... ezzel a.... na inkább nem írom ide..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik