A tényállítások és a tények

2019. január 22. 08:47

A „régi Jobbik” nem is olyan régi, és ez ténykérdés. Válasz Gulyás Balázsnak.

2019. január 22. 08:47
Révész Sándor
hvg.hu

„»1989 első fele összefogta az ellenzéki pártokat, a vége pedig már szétvetette őket.« Az ellenzéki egység nem az ellenfél legyőzése után, hanem azelőtt, már a Nemzeti Kerekasztalnál széthullott. A pártok egy része ugyanis lepaktált az állampárt vezetőivel, biztosította volna az államelnöki pozíciót az MSZMP vezéregyénisége, Pozsgai Imre számára, aki a későbbiekben mindent megtett, amit csak tudott, a polgári demokrácia aláásása érdekében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. január 22. 20:12
Sanya! Ez a ti formátok! Még a döglött kutyába is belerúgtok! Biztos ami biztos! A náci kommandók módszere volt ez. Még egy golyót is neki ,hogy biztos legyen!!!
Tidal_wave
2019. január 22. 11:31
"A pártok egy része ugyanis lepaktált az állampárt vezetőivel, biztosította volna az államelnöki pozíciót az MSZMP vezéregyénisége, Pozsgai Imre számára, aki a későbbiekben mindent megtett, amit csak tudott, a polgári demokrácia aláásása érdekében. Antall József az MDF kongresszusán, melyen a párt elnökévé választották, azt állította, hogy igazolódott a reformkommunistákkal való együttműködés stratégiája, a kongresszus utáni sajtótájékoztatón pedig kijelentette, hogy nincs és nem lehet stabil kormány az MSZP nélkül." Ez a tipikus SZDSZ-es vádaskodás ez a "Antall lepaktált a kommunistákkal". De bezzeg ők, az igazi antikommunisták (valójában: a szüleik vezető tisztségeket töltöttek be a Rákosi rendszerben, pl. ÁVH, majd fiatal korukban az MSZMP-t balról bírálták)... És Pozsgay Imre nevét i-vel írni tahóság.
nemecsekerno_007
2019. január 22. 11:18
Ez hülye! :)
balbako_
2019. január 22. 10:58
Ez az ószövetségi gyűlölködés a legundorítóbb ebben a posztkomcsi csürhében. Pozsgay volt az egyetlen aki tényleg demokratikus baloldalt akart ki is eb rudalták és haló poraiban is vicsorognak rá a vérkomcsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik