Gyűlöletbrókerek

2019. január 22. 08:46

Soros tényleg ideális ellenség, hiszen rengeteg sztereotípiát és előítéletet lehet társítani a figurához.

2019. január 22. 08:46
Mátyás Győző
168 Óra

„Amúgy Soros tényleg ideális ellenség, hiszen rengeteg sztereotípiát és előítéletet lehet társítani a figurához. Pénzember, milliárdos, befolyásos világpolgár, akit a konteók szerelmesei a háttérhatalom nagy machinátoraként azonosíthattak. Ez fontos elem, hiszen szintén Biernbaumtól tudjuk: a megrendelő álma egy drámai történelmi narratíva volt, nyilván olyan, ami jól illeszkedik „az egyedül vagyunk” hagyományához. És ezért beleillik abba a paradigmába, amelyikben a nemzet hős vezetője szembeszáll ezer veszéllyel, hogy megvédje a hont. Enkezével vágja le az IMF hét fejét, félelmet nem ismerő vitézként küzd meg a minket euromilliárdokkal leigázni akaró brüsszelitákkal, és most tántoríthatatlanul megvív a Soros-bandériummal (mely küzdelem során a pákozdi győzelemhez méltó diadalt aratva megadásra késztet egy egyetemet). Nem sokkal a Soros elleni hadjárat megindulása után kezdődött a migránsválság, s innentől kezdve ő lett az a főgonosz is, aki iszlám kalifátust akar csinálni a hazánkból.

Természetesen, mint az ilyen jól összerakott sztoriknak általában, ennek is vannak valóságos elemei: Sorosnak tényleg voltak bizarr pénzügyi manőverei, amiért Teréz anya- díjat biztos nem érdemel. Ahogy írt esszéket a migráció kérdéséről (amiből a kormányoldalon felforgató Soros-tervet faragtak), de egy darab bevándorlót sem akar Magyarországra telepíteni, és valóban ellenfele az autoriter rendszereknek, de nem kiképzett diverzánsokkal harcol ellenük, hanem a nyílt társadalom eszméjének népszerűsítésével.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. január 23. 18:28
Sorosnak tényleg voltak bizarr pénzügyi manőverei," bizarr...de jó...az például bizarr, ha valaki egy krokodillal megy moziba, Soros viszont egyszerűen egy gazember..
Bokros Birka
2019. január 23. 10:29
Győzike, nem kell hozzá társítani semmit csupán megnézni az ifjú Szaros Gyura képét és minden egyenesbe jön. http://keptarhely.eu/view.php?file=20190111v00pselpa.jpeg Tudod, ha én nem teszem meg, megteszi más! :D
Box Hill
2019. január 22. 13:54
Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára: "Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során." Saját szavai, saját írásában: "First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future." Read more at https://www.project-syndicate....
Box Hill
2019. január 22. 13:52
A politikai gyűlölet elvtársi eredetéről: „A szocialista haza iránti szeretet felbonthatatlanul kapcsolódik hazánk ellenségeinek kiengesztelhetetlen gyűlöletéhez, az imperialisták és reakciósok gyűlöletéhez az egész világon. A szocializmus és leninizmus ideológiájának elválaszthatatlan tulajdonsága a szocializmus szülőfőldje ellenségei iránt érzett gyűlölet.” Forrás: Komszomolszkája Pravda, 1947. január 28, Leninizmus – a dolgozók kommunista művelése, 3. rész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik