Az ellenállás nevű bohózat

2019. január 22. 13:21

A balliberális oldal jakobinus–bolsevik mentalitásának négy ismérve.

2019. január 22. 13:21
Bartha Pál

„A stílus maga az ember, mondta Georges-Louis Leclerc de Buffon gróf 1753-ban akadémiai székfoglalóján. A szombatonként állandósult ellenzéki tüntetésen az egyik transzparensen a már ismert minősíthetetlen szöveg jelent meg: »Orbán ge…i, Áder nyeli«. Az internet szerint Tordai Bence közgazdász-szociológus, politikus, egyetemi oktató, a Párbeszéd Magyarországért párt szóvivője és elnökségi tagja, valamint 2018-tól országgyűlési képviselője. Ez a balliberális entellektüel ekként vette védelmébe a csőcselék hangját: »Szellemes és szórakoztató ez az O1G, van egy közösségteremtő ereje« (Lásd Bayer Zsolt: Az ellenzék közösségteremtő ereje, Magyar Idők, január 19.).

Kérdéseim: hogyan lehet egyetemi oktató egy ilyen bunkó? Melyik egyetem alkalmazza? Miért nincs az egyetemeken etikai bizottság? Ha van, ilyen esetben miért hallgat? Hol van a szólásszabadság határa? Hogyan egyeztethető össze az O1G jelző az emberi méltósággal? Politizálhat-e ilyen aktívan egy egyetemi oktató? Sajnos a balliberális tábor nem ismeri Buffon gróf örök érvényű megállapítását!

De ássunk egy kicsit a dolgok mélyére! A mai balliberális oldal a jakobinus–bolsevik mentalitás szellemi örököse. Ennek a szellemi beállítottságnak négy ismérve van: kizárólagosság, tévedhetetlenség, kompromisszumképtelenség és gyűlölet.

A kizárólagosság azt jelenti, hogy mi vagyunk az élcsapat, és csakis nekünk, balliberálisoknak van a haladáshoz szükséges szellemi muníciónk és az az intelligenciánk, amely a kultúrában a búza és az ocsú szétválasztásához szükséges. Továbbá kizárólag mi, balliberálisok vagyunk hivatottak az ország vezetésére, bárhogy döntsön is erről a nép. Ez az attitűd a szellemi gyökere a mostani „ellenállás” nevű bohózatnak.

Végül, a főpolgármester-választással kapcsolatban azt javaslom, hogy az ígérgető politikusok helyett a választópolgárok a szemüknek higgyenek. Hasonlítsák össze azt, hogy mi épült és fejlődött a liberális Demszky Gábor húsz éve alatt Budapesten és mi az elmúlt nyolc évben. Mi lenne Budapestből, ha a civilnek álcázott hiperaktív tanár, Puzsér Róbert vagy a drogliberalizáció híve, a jogászvégzettségű, liberális Sermer Ádám kerülne a főpolgármesteri székbe a szakember Tarlós István helyett?”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2019. január 22. 16:50
Egy dologban, sajnos, tévedsz, öreg. A jakobinus-bolsevik irányzatot sosem szabad bohózatként elkönyvelni.
péterx
2019. január 22. 15:13
Pontos leírás a mai ellenzék eszköztáráról. Hozzátehetjük még a tipikus jakobinus-komcsi eszköztárhoz: azzal vádoljad a másikat, amit te csinálsz, vagy amit elkövetni készülsz.
fakocka
2019. január 22. 14:51
Még egy nyomorék, talpnyaló rezsimkutya.......
Google
2019. január 22. 13:54
Bangone talajon, Hadhazy korlaton! Vilagszam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik