Mozgalmi fantomok

2019. január 21. 15:52

Az eddigi antiorbánista értelmiségi ellenállást egyelőre egy menetben nem sikerült munkás-értelmiségi ellenállássá bővíteni.

2019. január 21. 15:52
Tamás Pál
Népszava

Nem tudom, mennyire gondolják komolyan az ellenzéki politikusok – a ballib publicistáktól eltérően –, hogy a december valóban fordulatot kínált. Valóban, ismét volt egy-két nagyobb budapesti tüntetés, megmozdultak – elsősorban – az egyetemi központok, de egyelőre a nagyobb iparvárosok tartósan nem, ahol pedig még létezhetnek élő szakszervezetek, így az ellenzéki politizálás talán még nagyobb mértékben rájuk épülhetne. Néhány hétig megint működhettek 5-6 ezres akciózó, a pártoktól független fiatal hálózatok (amelyeknek egyelőre a szakszervezetekhez közük sincs).

Ez így mind, együtt, jó irányba indítja el a folyamatokat. Viszont ebben a pár hétben egy dolog azért világos lett. Az eddigi antiorbánista értelmiségi ellenállást egyelőre egy menetben nem sikerült munkás-értelmiségi ellenállássá bővíteni. Még akkor sem, ha a hangadók naponta többször is a »rabszolgatörvényről« beszéltek a közönségnek. A kialakult helyzet persze sokaknak nem tetszett, de a magyar dolgozók tömege láthatóan nem hitte, nem érezte úgy, hogy ők most mind »rabszolgák« lennének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2019. január 22. 20:09
Ha ezt Trockij megérhette volna!
orion
2019. január 22. 10:13
Nem sikerült? Pedig milyen szépen felépítették a légvárukat. :D
luisbathhelena
2019. január 22. 09:23
munkás-értelmiségi ellenállás. Utoljár a a 60-as évek Népszabadságában olvastam ilyen veretes ideológiai baromságot. Ezek visszafele mennek az időben. Az Audiban még magasabb bérért küzdő melósok pl. (magasan képzett munkavállalók!-akik ti soha nem lesztek) magasról leszarják hogy a körúti értelmiség mitől ejakulál. Annyi közösséget se éreznek veletek mint egy kidobott macskával. Ők a munkaadójukkal , egy multival akarnak megegyezni és nem az állam/kormány ellen tüntetni.
Peter8811
2019. január 22. 07:50
Itt nyugszik ebben a sírban Antiorbán Kinek nagy krumpli akadt a torkán, Hiába baszta hátba őt Tamás, Kinek feleségét megbasz Tamás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik