Vajna Tímea gyászruhája

2019. január 21. 09:49

Tényleg ennyire nincsenek határok már, hogy a pár órás özvegyen gúnyolódunk?

2019. január 21. 09:49
Mérő Vera
Mérő Vera
WMN

„Annyira reméltem, hogy nem az lesz az ismerős értelmiségiek zsigeri tömegreakciója, hogy »Timi, a vígözvegy, vajon melyik divatháztól rendeli a gyászruhát és a kiegészítőket, na meg most aztán milyen jó élete lesz, és persze #minekmentoda«.

Tényleg ennyire nincsenek határok már, hogy a pár órás özvegyen gúnyolódunk, mert amúgy csípi a szemünket?

Vasárnap, a kora délutáni órákban kezdett terjedni a hír, hogy Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén: Andy Vajna hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke, 2011 januárja óta pedig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, hosszú betegség után, budapesti otthonában elhunyt.

Vasárnap a délutáni órákra már elárasztotta a közösségi médiát a keserű kárörvendés is, a halálhírre rengetegen engedtek szabad folyást az indulataiknak. Bizony, azok is, akik amúgy az év többi napján egy elfogadóbb, érzékenyebb társadalomért fohászkodnak, és a durva kegyeletsértésnél sokkal, de sokkal kevesebbért is vért kiáltanak. Olyan emberek, akik pénteken és szombaton még a köztévé »melegeket kigyógyító« műsora miatt voltak – teljes joggal – önkívületi állapotban, vasárnap már rosszmájú vicceket eregettek – az özvegy, Vajna Tímea rovására.

Az amúgy tisztességes nekrológok alatt hömpölygő, simán csak alpári, »aranyásós, ribancszégyenítős« megjegyzéseket most nem méltatnám, gondolom, mindenki el tudja képzelni. Ismerjük az elmúlt években lezüllött közbeszédet, naponta látjuk, micsoda csatornázatlan indulatok fröcsögnek elő honfitársainkból, ez sajnos ma már nem bír hírértékkel.

Az emberek keserűek, és ősi reflexből, zsigerileg azokon vezetik le az ebből adódó feszültséget, akik szem előtt vannak, és akiknek – józan ésszel – felfoghatatlanul több jutott. Pláne, ha az a több »teljesítmény nélkül”, »érdekházassággal« jött össze.

És akkor különösképp, ha a célpont nem is lehetne könnyebb. Hiszen maga Andy Vajna lényegében érinthetetlen volt, beérkezett, nagy hatalommal bíró férfi, nem esett rajta különösebb fogás. Vajna Tímea azonban minden »Marie Antoinette-i hibát« elkövetett, hogy a csóró, kenyérgondokkal küzdő többség zsebében kinyíljon a bicska. Ráadásul látványosan a szívére is veszi a bántást, ami újabb remek lehetőség a gúnyolódásra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 348 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. január 22. 14:32
"Az emberek keserűek, és ősi reflexből, zsigerileg azokon vezetik le az ebből adódó feszültséget, akik szem előtt vannak, és akiknek – józan ésszel – felfoghatatlanul több jutott." Hát én nem tudom, lehet, hogy a nő fiatalabb mint a férj, de egy normális ember ezen túllendül, mert nem az ő dolga. Mi az, hogy "több jutott"?? Nem lottón nyerte, letett érte nem is kevés dolgot. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az irigy prolik most remek lehetőséget látnak arra, hogy nem elég szegény nőnek, hogy elveszítette a férjét, még jól meg is szomorítják mindenféle szemétséggel. Ez az a szint, mikor mellészarnak a klotyón, hogy a tulaj szedegesse a szarjukat. Igazi, retkes, cigány tempó.
kata56
2019. január 22. 12:07
Mindenki, aki megszólal Andy Vajnával kapcsolatban, már aki ismerte is, nemcsak messziről köpködi, szóval kivétel nélkül mindenki megemlíti: JÓ EMBER volt. Nagyvonaló, szigorú, de jó ember. Nagyon nagy szavak. Kérném szépen ezt szem előtt tartani !!!!!! Na most akkor mér nem lehet feltételezni, hogy egy fiatal nő, aki VALÓBAN nagyon sokat nyert azzal, hogy a felesége volt, hogy Ő is jó embernek tartja, hogy szereti. Nem (feltétlenül) szerelemmel, de szeretettel, tisztelettel ragaszkodik hozzá... MÉR nem lehet ezt elfogadni? MÉr???????? Mindenki úgy csinál itt, mintha a saját párkapcsolataiban MINDIG ÖRÖK TŰZ lobogott volna és lobog is. Ugyan már...kinek hazudoztok?????? Hosszú távú párkapcsolatokban a legnagyobb tűz is az esetek 90%-ban jó esetben SZERETETTÉ szelidül. Most akkor ez mér baj, mér hazudjátok azt, hogy nem így van.. Akár épp most a saját házasságotokban is.... Farizeus banda vagytok. Úgy gondolom, hogy ez a fiatal asszony SZERETTE és SZERETI a férjét, társát, okos-bölcs támaszát.. És most neki rossz, most ő szomorú. És igen-igen nehéz időknek néz elébe..látva az itteni csűrhe tombolását is.. Akkor mit kell piszkálni, gyűlölködni??!?!?! Szemét egy banda vagytok.
karajos
2019. január 22. 06:09
Ez egy tiszta üzleti kapcsolat volt. Veszek pin@t, adok pénzt. Nem kell ezt tovább szinezni. Timi, menj feleségül egy 75 éves, panellakásban lakó, havi 80'000.- forintból élö nyugdijashoz. Akkor talán visszakapsz egy keveset az elveszitett szavahihetöségedböl. Részvétem? Lehet róla szó, de nem neki.
még fokozza
2019. január 21. 22:12
Szerintem is tisztelni kellene a nőket. Meg azokat a férfiakat is akik nők akarnak inkább lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik