A nagy kormánybuktatás

2019. január 21. 12:36

Szombaton összellenzéki és szakszervezeti demonstráció zajlott az országban. Lássuk a végeredményt!

2019. január 21. 12:36
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Az elmúlt szombaton összellenzéki és szakszervezeti demonstráció zajlott az országban. Meghirdették az ellenzéki pártok (Jobbik, MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd, Kétfarkú Kutyák) és számos szakszervezet. Cél: az ország megbénítása, Orbán megbuktatása, egyéb apróságok. Lássuk a végeredményt!

A végső leltár összeállításánál a legnagyobb ellenzéki hírportál, az Index számaira fogok hivatkozni. Nézzük előbb Budapestet: »Nyolc, azaz nyolc ember van a Hősök terén«, írja a portál némi kétségbeeséssel, majd jelentősen javulnak a számok, ugyanis később már ezt olvashatjuk: »Megszámoltam: 540-en vannak a tüntetők.« Majd a végén: »Több menet egyesült a Clark Ádám téren, ezren lehetnek.«

A meglehetősen csekély részvételt látva az Index keresett egy demonstrálót, aki megmagyarázta a helyzetet: »A budapesti tüntetés csak a vidékieket támogatja« – így szólt a magyarázat. Akkor lássuk a vidéket, ahol előzetesen azt ígérték, »lezárják a hidakat és az utakat, megbénítják az országot«.

Az Index tudósításánál maradunk: Tatabányán »több százan tüntetnek« – ezt mindig nehéz értelmezni, hiszen a több száz a 200–900 közötti sáv. Legyünk nagyvonalúak, és mondjuk, hogy Tatabányán voltak 500-an. Szombathelyen 40 autó lassította a forgalmat, vegyünk autónként két embert, vagyis 80 fő. Szekszárdon 100 autó volt, tehát 200 fő. Veszprémben 50 autó, 100 fő. Győrben az Index szerint »pár tucat ember gyülekezik«, végül 40-50 autó lett, vegyük a magasabb számot, tehát 100 fő. Salgótarján 100 autó, 200 fő. Debrecenben 50 autó, 100 fő. Érden 50 autó, 100 fő. Sopronból az Index így tudósított: »Olvasónk szerint nagyjából százan lehetnek«, pedig korábban azt is írták, hogy még Bécsből is mennek Sopronba támogatni a megmozdulást. Nyíregyházán 60 autó, tehát 120 fő. Zalaegerszeg 50 autó, 100 fő. Miskolcon pedig »legalább ezren« gyűltek össze a főtéren. Végül Keszthelyről ír még az Index, számot nem mondanak, csak azt, hogy egy kilométer hosszú a forgalomlassító konvoj, azt bátran vehetjük 100 autónak, tehát 200 fő. Ha mindezt összeadjuk, háromezer embert kapunk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gin74tonic
2019. január 22. 08:17
a forgalomlassitas azert kedvenc mert ha ott husz ember ott van az husz auto az soknak latszik. amugy ha ettol a 3000 embertol a Vitya nem sz@rja ossze magat akkor semmitol... tartsuk a jo iranyt, hajra Magyarok!
elcomandante
2019. január 21. 21:02
A nagy sajtó-bordélyházban sok hímringyó szolgál ma, hozva a pénzt s a reklámot a vén Madám Orbánnak... De mind közt tán Bayer Zsolti - művésznevén: "Zsanettke"- dolgozik legkeményebben, minden gátlást levetve. Dülledt szemmel figyelik őt a Mandiner-nyilasok, szájukból e sok disznóság láttán habos nyál csorog. Egy-egy koment erejéig aztán ők is beszállnak, tövig nyalva ánuszába a vén Madám Orbánnak. (Ez a grupi gusztustalan, ehhez kétség nem férhet: de csak bezárja ezt a kupit majd az Erkölcsrendészet..)
cutcopy
2019. január 21. 20:24
Egy autóra két embert számolni túl gáláns dolog, egy ember is el tudja vezetni.. )
puszika
2019. január 21. 15:22
De hol van Kecskemét? A Mercedes szakszi főmuftija még szerdán bejelentette valahogy így: "Kecskemét megmozdul!" Osztán egy szót sem hallottunk róla!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik