A nagy kormánybuktatás

2019. január 21. 12:36

Bayer Zsolt
Magyar Idők

Szombaton összellenzéki és szakszervezeti demonstráció zajlott az országban. Lássuk a végeredményt!

„Az elmúlt szombaton összellenzéki és szakszervezeti demonstráció zajlott az országban. Meghirdették az ellenzéki pártok (Jobbik, MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd, Kétfarkú Kutyák) és számos szakszervezet. Cél: az ország megbénítása, Orbán megbuktatása, egyéb apróságok. Lássuk a végeredményt!

A végső leltár összeállításánál a legnagyobb ellenzéki hírportál, az Index számaira fogok hivatkozni. Nézzük előbb Budapestet: »Nyolc, azaz nyolc ember van a Hősök terén«, írja a portál némi kétségbeeséssel, majd jelentősen javulnak a számok, ugyanis később már ezt olvashatjuk: »Megszámoltam: 540-en vannak a tüntetők.« Majd a végén: »Több menet egyesült a Clark Ádám téren, ezren lehetnek.«

A meglehetősen csekély részvételt látva az Index keresett egy demonstrálót, aki megmagyarázta a helyzetet: »A budapesti tüntetés csak a vidékieket támogatja« – így szólt a magyarázat. Akkor lássuk a vidéket, ahol előzetesen azt ígérték, »lezárják a hidakat és az utakat, megbénítják az országot«.

Az Index tudósításánál maradunk: Tatabányán »több százan tüntetnek« – ezt mindig nehéz értelmezni, hiszen a több száz a 200–900 közötti sáv. Legyünk nagyvonalúak, és mondjuk, hogy Tatabányán voltak 500-an. Szombathelyen 40 autó lassította a forgalmat, vegyünk autónként két embert, vagyis 80 fő. Szekszárdon 100 autó volt, tehát 200 fő. Veszprémben 50 autó, 100 fő. Győrben az Index szerint »pár tucat ember gyülekezik«, végül 40-50 autó lett, vegyük a magasabb számot, tehát 100 fő. Salgótarján 100 autó, 200 fő. Debrecenben 50 autó, 100 fő. Érden 50 autó, 100 fő. Sopronból az Index így tudósított: »Olvasónk szerint nagyjából százan lehetnek«, pedig korábban azt is írták, hogy még Bécsből is mennek Sopronba támogatni a megmozdulást. Nyíregyházán 60 autó, tehát 120 fő. Zalaegerszeg 50 autó, 100 fő. Miskolcon pedig »legalább ezren« gyűltek össze a főtéren. Végül Keszthelyről ír még az Index, számot nem mondanak, csak azt, hogy egy kilométer hosszú a forgalomlassító konvoj, azt bátran vehetjük 100 autónak, tehát 200 fő. Ha mindezt összeadjuk, háromezer embert kapunk.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141818