A Fidesz szerint Brüsszelben durván beleszólnának a tagállamok függetlenségébe

2019. január 21. 15:01

A nagyobbik kormánypárt sajtótájékoztatóján elhangzott: egyfajta „rögtönítélő bíróság” lenne az a független szakértői testület, amit a jogállamisággal kapcsolatos ellenőrző mechanizmusok reformjában hoznának létre.

Brüsszel és a Soros-szervezetek „durván korlátozni akarják” a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett „független szakértői testületet”, amely valójában „egy rögtönítélő bíróságot” jelentene – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus hangsúlyozta, hogy a senki által meg nem választott Soros-szervezeteknek is több pénzt és nagyobb hatalmat akarnak adni, hogy minél több bevándorlót hozzanak be.

Kifejtette: ezekben a „rögtönítélő bíróságokban” a brüsszeli  bürokraták mellett a Soros-szervezetek emberei ülnének, és ők közösen döntenének arról, melyik tagállam jogállam és melyik nem. Hidvéghi Balázs szerint persze valójában arról döntenének, hogy melyik tagország a megfelelő az ő bevándorláspárti elvárásaiknak. Ráadásul ezek a senki által meg nem választott Soros-szervezetek több pénzt és több hatalmat kapnának – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint Brüsszel azért akar több pénzt adni a Soros-szervezeteknek, hogy minél több bevándorlót hozzanak be az unióba.

Elsők között lenne célpont Magyarország

Úgy értékelt: világosan látható, hogy így akarnak nyomást gyakorolni a bevándorlásra nemet mondó országokra. Nem kérdés – tette hozzá –, hogy Magyarország lenne az egyik első célpont, „minket is megbélyegeznének, támadnának, és ráadásul pénzt is akarnának elvenni az országtól”. Ezeket a terveket teljességgel elfogadhatatlanoknak nevezte a politikus, kijelentve: Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése folyamatosan visszaél a hatalmával, megsérti a tagállamok önállóságát, és „ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát, a migránsvízumot és a határvédelem feladását”.

Magyarország azonban nem fog lemondani az önálló döntéshozás jogáról, „továbbra is a magyar emberek akaratát fogjuk érvényesíteni” – közölte, hangsúlyozva: a magyarok nem támogatják a „Soros-tervet”, és nem akarják, hogy Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak. Hidvéghi Balázs azt mondta: olyan Európai Parlamentre (EP) és brüsszeli vezetésre van szükség, amely az európai emberek akaratát érvényesíti, nem pedig a „Soros-hálózat” bevándorláspárti programját teljesíti, ez lesz a májusi EP-választás tétje is.

Felháborító a Jobbik kommunikációs igazgatójának a karlendítése

Azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint náci karlendítéssel pózolt a Jobbik-elnök felesége, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt közölte: egy újabb elképesztő jobbikos botrányról van szó, amely elfogadhatatlan, felháborító. A Jobbikról újra és újra lehull az álarc, és kiderül, hogy valójában ugyanarról a szélsőséges, sokszor a nácizmussal kacérkodó pártról van szó – fogalmazott. Hozzátette: továbbra is a Jobbik országgyűlési képviselője Szávay István, akiről egy zsidózós botrány derült ki a közelmúltban, a fővárosi Duna-parti holokauszt-emlékművet meggyalázó Kulcsár Gergely pedig regionális igazgató a Jobbikba.

Szerinte az igazi kérdés az, vajon hogyan számol el a lelkiismeretével a baloldal, amely már nyíltan együttműködik a Jobbikkal.

Az Oktatói Hálózatnak az ELTE-n tervezett létszámleépítéséről szóló közleményére Hidvéghi Balázs úgy reagált: az Oktatói Hálózat egy közismert baloldali Soros-szervezet, balhét akar gerjeszteni az ELTE körül, amelynek teljes mértékben biztosított a működése.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141826

Ajánljuk még a témában