MSZP: Visszatért a remény, hogy meg lehet dönteni Orbán rendszerét

2019. január 20. 13:13

Egyértelműen sikeresnek ítélték a szombati tüntetéseket a szocialisták. Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes a „látszatdemokrácia” kereteinek lebontását és ellenzéki összefogást ígért az MSZP vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján. Kijelentették, hogy a tavaszi ülésszakon folytatják az obstrukciót. Összefoglalónk.

2019. január 20. 13:13
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

Egyre jobban épül az ellenzéki együttműködés, kezdte Kunhalmi Ágnes a sajtótájékoztatót. Kifejtette, hogy sikeresnek értékeli a tegnapi demonstrációkat, több ezer ember mutatta meg, hogy elege van az Orbán-kormányból.

„Számtalan vidéki településen nem volt az elmúlt nyolc évben semmilyen megmozdulás, most negyvenen-ötvenen is felsorakoztak. Visszatért a remény, hogy meg lehet dönteni Orbán rendszerét” – fogalmazott.

Új politikai minőséget kell alkotnunk” – zárta végül beszédét Kunhalmi.

Több mint 60 rendezvényen, 53 helyszínen voltunk jelen tegnap  vette át a szót Tóth Bertalan frakcióvezető. Úgy folytatta: „Csapataink harcban állnak, a rabszolgatörvénnyel szemben a civilekkel együtt tiltakoztunk.” 

Kifejtette, hogy

nem tartják tiszteletben a fideszes nemzeti együttműködés parlamentjét.

Minden eszközt meg fogunk ragadni, folytatjuk a decemberben megkezdett obstrukciót, így a tavaszi ülésszak nem lesz ugyanolyan. Kiléptünk a komfortzónából"  tette hozzá.

A választási együttműködésről úgy fogalmazott, hogy az MSZP és a Párbeszéd meg fogja alkotni a közös listát a február 16-17-i pártkongresszuson, azonban ez egy nyitott lista lesz, ugyanis szeretnének összellenzéki együttműködést. Fontosabbnak nevezte ugyanakkor az önkormányzati választásokat, ott elengedhetetlen „az egy az eggyel szembeni küzdelem”, vagyis a közös lista.

Kitért Nagy Blankára is; leszögezte, az MSZP jogi segítséget fog nyújtani a tüntetésen vulgáris stílusban felszólaló gimnazista lánynak.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Echo Tv riporterének szombati megtámadását nem tartja helyénvalónak, de szerinte erre számítani kell a „kormánypropagandistáknak”, ha „provokálják” a tüntetőket.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 316 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2019. január 21. 11:55
Nógrádi stílusában:1--lehetni lehetne,de mert nekünk a többségnek tökéletesen megfelel,nem fogjuk engedni 2-----valamint szemét liberálkomcsi férgek---lehet felszívódni és állást keresni !!!! 3-----nyomatékosan felszólítunk minden hazaáruló brigantit---hogy ne húzogassátok a macska bajszát---mert nagyon rossz vége lesz rátok nézve-- szemét,alja , söpredék !!!!!!!! DIXIT......./jó lenne tudni mit jelent---ugye????/
Newman
2019. január 21. 08:24
"MSZP: Visszatért a remény, hogy meg lehet dönteni Orbán rendszerét" Legalább a humorérzéke megmaradt az MSZP-nek!:) A sikeresség mérhető volt a Hősök terén is, mind a 8db ellenállóval! Kabaré, de jót röhögtünk rajtatok:))
Kala pál
2019. január 21. 06:31
2015-ös álproblémás helyzetértékelésére még emlékezünk. Mostani helyzetértékelése is a vágyait tükrözi nem a valóságot!
serferi
2019. január 21. 03:35
T1G, K1G
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik