Folytatják az obstrukciót

MSZP: Visszatért a remény, hogy meg lehet dönteni Orbán rendszerét

2019. január 20. 13:13

Egyértelműen sikeresnek ítélték a szombati tüntetéseket a szocialisták. Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes a „látszatdemokrácia” kereteinek lebontását és ellenzéki összefogást ígért az MSZP vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján. Kijelentették, hogy a tavaszi ülésszakon folytatják az obstrukciót. Összefoglalónk.

Egyre jobban épül az ellenzéki együttműködés, kezdte Kunhalmi Ágnes a sajtótájékoztatót. Kifejtette, hogy sikeresnek értékeli a tegnapi demonstrációkat, több ezer ember mutatta meg, hogy elege van az Orbán-kormányból.

„Számtalan vidéki településen nem volt az elmúlt nyolc évben semmilyen megmozdulás, most negyvenen-ötvenen is felsorakoztak. Visszatért a remény, hogy meg lehet dönteni Orbán rendszerét” – fogalmazott.

Új politikai minőséget kell alkotnunk” – zárta végül beszédét Kunhalmi.

Több mint 60 rendezvényen, 53 helyszínen voltunk jelen tegnap  vette át a szót Tóth Bertalan frakcióvezető. Úgy folytatta: „Csapataink harcban állnak, a rabszolgatörvénnyel szemben a civilekkel együtt tiltakoztunk.” 

Kifejtette, hogy

nem tartják tiszteletben a fideszes nemzeti együttműködés parlamentjét.

Minden eszközt meg fogunk ragadni, folytatjuk a decemberben megkezdett obstrukciót, így a tavaszi ülésszak nem lesz ugyanolyan. Kiléptünk a komfortzónából"  tette hozzá.

A választási együttműködésről úgy fogalmazott, hogy az MSZP és a Párbeszéd meg fogja alkotni a közös listát a február 16-17-i pártkongresszuson, azonban ez egy nyitott lista lesz, ugyanis szeretnének összellenzéki együttműködést. Fontosabbnak nevezte ugyanakkor az önkormányzati választásokat, ott elengedhetetlen „az egy az eggyel szembeni küzdelem”, vagyis a közös lista.

Kitért Nagy Blankára is; leszögezte, az MSZP jogi segítséget fog nyújtani a tüntetésen vulgáris stílusban felszólaló gimnazista lánynak.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Echo Tv riporterének szombati megtámadását nem tartja helyénvalónak, de szerinte erre számítani kell a „kormánypropagandistáknak”, ha „provokálják” a tüntetőket.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141776

Ajánljuk még a témában