Szrtájk

Nem övezte nagy érdeklődés a szombati tüntetéseket

2019. január 20. 9:45
Az ellenzék által kommunikált „országos sztrájkhangulat” ellenére nem övezte nagy érdeklődés a szombati demonstrációkat, néhány százan vettek részt a meghirdetett eseményeken országszerte.

Szombaton a fővárosban és többi vidéki városban voltak útlezárások és tüntetések és a túlóratörvény ellen. Az országos tiltakozásokat a szakszervezetek Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottsága szervezte, de számos párt, így az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is csatlakozott a tüntetőkhöz.

Az ellenzék által kommunikált „országos sztrájkhangulat” ellenére nem övezte nagy érdeklődés a szombati demonstrációkat, néhány százan vettek részt a meghirdetett eseményeken.

Salgótarjánban nagyjából kétszázan demonstráltak

A városon végigvonuló autós felvonulást, majd a Fő téren tüntetést tartottak Salgótarjánban szombaton délelőtt, rugalmasabb nyugdíjbavonulási rendszert és a sztrájktörvény megváltoztatását követelve. A rendezvényen szakszervezeti vezetők és hét párt képviselői szólaltak fel.

Pécsen is tüntettek a munka törvénykönyvének módosítása ellen 

A szakszervezetek által szervezett demonstráció résztvevői egyebek mellett „Túlórázni jöttünk!" rigmusokat skandálva  „Elég!", „Nem leszünk rabszolgák!" és „Gundel menüt pécsi iskolákba!" feliratú transzparensekkel vonultak fel Pécs belvárosában. A tömegben látni lehetett az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum zászlóit is.
   
Tatabányán ellenzéki politikusnők szólaltak fel

Sztrájkot hirdettünk, de tárgyalásokra készülünk – mondta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szombaton Tatabányán, ahol a városháza előtti téren tartott kormányellenes tüntetésen a szakszervezeti szövetségek vezetői mellett az ellenzéki pártok női politikusai is felszólaltak.

Kevesen voltak Budapesten is

A szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország – Budapest – blokád címmel hirdette meg a szombati eseményt.

A budapesti tiltakozók több irányból vonulnak a Clark Ádám tér felé, ahol beszédek hangzottak el.

A Hősök teréről 50-60 demonstráló indult el, majd a résztvevők száma az Oktogonon néhány százra nőtt. A tömegben látni lehetett több magyar és európai uniós, valamint egy Árpád-sávos zászlót. A menetet egy „Elegünk van” feliratú molinóval vezették fel. A tüntetők az Oktogontól hangos sípolással, dudálással, szirénázással vonultak. A demonstrálók egy másik csoportja a Szabadság híd pesti hídfőjétől indult a hídon és a budai alsó rakparton át a Clark Ádám tér felé. Magyar, európai uniós, illetve Momentumos zászlókkal vonultak. A menet idejére lezárták a Szabadság híd egyik sávját.

A tiltakozók egy rövid időre elfoglalták a Lánchidat is.

A gimnazista Nagy Blanka is beszédet mondott, szerinte az Orbán-kormány egy daganatos sejt, ami fel akarja falni a többi sejtet. Kijelentette: lejáratókampányt folytatnak ellene. Feltette a kérdést: meddig tűrjük hogy egyre szegényebbek vagyunk, míg Orbánék a mi pénzünkkel tömik a zsebüket? Bírálta, hogy Orbánék a Várba költöztek, illetve arról is beszélt, ahol freskókat takarnak le, ott könyveket fognak égetni. Az őt éles szavakkal kritizáló Bayer Zsoltnak is válaszolt Nagy: „az ócska kis prolik – vagyis a munkásosztály – termelik a segged alá a javaidat, ha nem lennének, nem lenne a haverjaidnak annyi pénze hogy neked most tévéműsorod legyen.”

(Mandiner,MTI)

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így ebből nem lesz az uniós választáson meghatározó ellenzéki eredmény.
Vagy rossz volt a szervezés, vagy tényleg nem érdeklik az embereket a céltalan performanszok (nem elég az "Elég volt!")

Tessék már kimondani ez egész ellenzék kudarcát. Alkalmatlanok, nem OV miatt, hanem magukban. Alkalmatlanok ellenzéknek, alkalmatlanok voltak kormányozni.

Nagy szégyenre a fideszenek kell kiépítenie saját ellenzékét?
Itt tartunk.

Az az ellenzék baja, hogy még mindig nincs épkézláb pozitív mondandója. Az EP választást is el fogják veszíteni, mert a migráció témában elfoglalt álláspontjuk már Európa összes országában kézzelfoghatóan közbiztonsági és közigazgatási csődöt idézett elő. Ki lenne oly őrült, hogy tömegével importálja azokat a migránsokat, akiket már mindenhonnan szeretnének kiebrudalni, de nem tudnak. Az úgynevezett ellenzéki összefogás pedig eleve kivitelezhetetlen az egzisztenciális érdekellentétek miatt.

Nem volt hiábavaló, mert megtudtuk, hogy daganatos sejtes kutyák vagyunk.

"Nagy most nem káromkodott, anélkül is keményen üzent a kormánynak:

az Orbán-kormány egy daganatos sejt, amelyik fel akarja falni a több, vele nem egyező sejtet. És nem csak be akarja kebelezni, a földdel egyenlővé akarja tenni őket, ha nem azonos a véleményük az Orbán-rezsimmel."

Jóhiszemű vagy.

Válaszok:
pollip | 2019. január 20. 11:44

Ez a bül-bül szavú kislány még nem tudja, hogy a kormányt a szavazók bízták meg a kormányzással, ezért amit mond, minden kormánypárti szavazóra érvényes.

Soha nem tudja magáról levakarni, köszönhetően a ballibnek.

Mondom, az ATV-ben szinte sírtak. :)))
A 444-en is újra világvége hangulat van. (De sebaj, két nap múlva majd újra "vége van a Zorbánnak". :D )

Nagyon jó, amit írsz.
Azonban nagy probléma, hogy a politikában nem lehet vákum. Így ha nincs normális ellenzék, akkor az abnormálisat megtalálják sötét erők. Nem akarok itt sorosozni, de azért szerintem nemzetbiztonsági kockázat a nagyon gyenge, frusztrált, pénztelen ellenzék.
Ezek azonnal eladják Magyarországot, ha tehetik.

Igen, most már egészen biztosan. Tuti. Innen nincs visszaút. Szorgos népünk, illetve trágár Blankánk győzni fog! De tényleg! Tutira!

Begyulladt, vérző aranyare.

Szerintem már abban sem, csak nem meri senki kimondani hogy vége. Mikor olyanokat olvasok hogy bojkottálni kellene a cigiboltokat, majd abba belerokkan a NER meg a fidesz, akkor komolyan el kell gondolkodnunk a másik oldalon állók kognitív képességeiről.

Forradalom? Sosem volt ez más mint vihar a biliben. Onnan lehet tudni hogy vége az ellenzéknek, hogy gimnazisták adták a gerincét ennek a mostani budapesti tüntikézés hullámnak. A gondolkodni tudó húsz év felettieknek nyilvánvaló hogy a mai ellenzékkel összeállni nagyon gáz. Amikor egy "tömegtüntetésnek" a vezérszónoka egy ostobaságokat trágárul ordibáló súlyfelesleges tinédzser lány, a hallgatóság nagyobbik része meg betépett gimnazistákból és egyetemistákból áll, akkor el kell gondolkodni azon, hogy mi a fészkes fenét vakerálnak ezek össze a szakszervezetekről meg országos sztrájkról. Amikor ez utóbbi szót még leírni sem tudják. Szánalmas szerencsétlenek...

Azt elfelejtetted kimondani: azért voltak szinte nulla számban a "tüntetők",
mert a tüntetési törvényt a Fidesz átírta,
mert a Fidesz csalt.

Barátom! Itt Salgótarjánban , úgy, hogy nem láttam őket, megmondom, ki volt az a 200 tüncikéző, akik ott voltak, azon a nagyon pici terén Salgótarjánnak. Ezek az emberek becsületbeli kérdésnek tekintették, hogy elmenjenek, mert a haverok hívták őket, de lelkes tömegről, még az egyébként ballib többségű Salgótarjánban sem beszélhetünk. Persze ti már régen nem a valóságban éltek. A facebook és a google átvert titeket, de ez a ti bajotok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés