Hollik: A tüntetések az EP-választási kampány részét képezik

2019. január 20. 09:49

A szombati tüntetésekből látható, hogy elkezdődött az európai parlamenti választások kampánya – jelentette ki a kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján.

A szombati tüntetésekből látható, hogy elkezdődött az európai parlamenti (EP-) választások kampánya, amelyre Soros György is mozgósít –jelentette ki a kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István úgy vélekedett: teljesen nyilvánvaló, hogy a munka törvénykönyvének módosítása csupán ürügy. A magyar kormányzat Soros kampányával nem akar foglalkozni, azt viszont sajnálja, hogy van néhány olyan szakszervezet, amely „asszisztál" a „bevándorláspártiak" kampányához – fogalmazott.

Kérdésre felelve Hollik István közölte, hogy nincs újdonság Ahmed H. ügyében, továbbra is tárgyalnak Ciprussal. Ameddig az egyeztetések le nem zárulnak, a szír férfi idegenrendészeti őrizetben marad – tette hozzá. A kormányszóvivő kijelentette: képmutatónak és visszataszítónak tartják, hogy azok, akik korábban kiálltak Ahmed H. szabadon bocsátásáért – például Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő –, most nem jelentkeznek, hogy be szeretnék fogadni a szír férfit. „Kicsit hasonlít ez az ügy ahhoz, hogy Soros György tiltakozik a kerítés ellen, de természetesen a saját házát kerítéssel veszi körül" – mondta Hollik István.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141762

Ajánljuk még a témában