Tatabányán tüntettek az ellenzéki képviselőnők

2019. január 19. 17:07

Mi a teendő Orbánnal és „kutyáival” szemben? Részt kell venni a választásokon, és az ellenzéki összeborulás jelöltjére kell szavazni – jelentette ki Kunhalmi Ágnes.

Tatabányán tüntettek az ellenzéki pártok vezető politikusnői – adja hírül a Mérce.

Bősz Anett, a Liberálisok képviselője a kiállás, a tiltakozás kultúrájának meghonosodásáról beszélt. Ezután Demeter Márta, az LMP tagja szólalt fel, aki szerint a kormány semmibe vette a munkavállalók és a szakszervezetek követeléseit, azonban az ellenzék most együtt mozdul velük. Hangsúlyozta: legfontosabb feladatuk jelenleg a rabszolgatörvény eltörlése, azonban tennivalóik ennél számosabbak. Kiemelte azt is, támogatják a sztrájkot. Elmondta továbbá, ők a multik helyett az emberek oldalán állnak, így bojkottot hirdetnek a túlóratörvénnyel élő multik ellen.

Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő azt kérdezte ki akarja kimosni Bayer Zsolt száját.

Kijelentette: azért vannak ott, hogy egy tatabányai se érezze magát egyedül, majd az egész országnak üzente, hogy ők, fehér sapkások itt vannak, hogy megmentsék az országot. Feltette a kérdést: mi a teendő Orbánnal és „kutyáival” szemben? Részt kell venni a választásokon, és az ellenzéki összeborulás jelöltjére kell szavazni – válaszolta.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa kezdetnek leverőlegényezte Németh Szilárdot, majd arról értekezett, Némethet a bíróság többször elítélte, emellett még hazudik is. Szerinte Orbán és Németh azért „hazudnak” róluk, nőkről, mert félnek. Szabó kijelentette, addig nem hátrálnak meg, míg Orbán hatalmon van. A képviselő ezután felszólított minden résztvevőt, beszéljenek a NER bűneiről mindenkivel, aki nincs azokkal tisztában.

Szél Bernadett a szélsőséges társadalmi egyenlőtlenségekről beszélt, melyek abban is megnyilvánulnak, hogy Orbán és társai luxusrepülőznek, luxusjachtoznak, miközben a nép gyermekeinek heti hat napot kell dolgozniuk. Elmondta: „egységben az erő”

Vadai Ágnes arról beszélt nem azért lett politikus hogy gombokat nyomogasson, hanem hogy egy jobb országot csináljon. Eközben lassan több a stadion, mint a körzeti orvos, a miniszterelnök pedig fél kiállni a nép elé és elmondani, ez a helyzet teljes mértékben megfelel neki.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője emlékeztetett, egy éve senki nem gondolta volna, hogy valaha egy színpadon fog állni a fehér sapkás politikusok. Orbán azt hitte, ő majd uralkodni fog ezen az országon, azonban Magyarországon nem uralkodhat senki.

A továbbiakban a büszke magyar nemzetről értekezett, valamint arról, hogy jelenleg Magyarország neve szitokszó Európában, azonban ezen változtatni kívánnak.

A tüntetés végén a politikusok közösen elénekelték a Kossuth-indulót.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141750

Ajánljuk még a témában