Hazugság Romániával példálózni

2019. január 19. 17:20

Néha elcsodálkozik az ember, hogy a magyar ellenzék milyen makacsul folytatja a küzdelmét a valóság ellen.

2019. január 19. 17:20
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Magyar Idők

„Néha elcsodálkozik az ember, hogy a magyar ellenzék milyen kitartóan zakatol a maga választotta vakvágányokon, milyen makacsul folytatja a küzdelmét a valóság ellen. Hamis címkéket ragasztanak a világ jelenségeire, és egyre ezeket hajtogatják, talán abban a reményben, hogy a valóság átalakul azzá, amilyenné minősíteni próbálják.

Ellenzékünk egyik kedvenc témája annak hangoztatása, hogy innen, mármint Magyarországról, aki csak teheti, elmenekül. Holmi ellenzéki érzelmű publicisták (van nevük, de felesleges akár csak említeni is) képesek olyanokat leírni, mint hogy »az ország egyik fele, amelyik azért mondja magát szerencsésnek, mert elvégezheti kint azt a munkát, amit ennyiért mások ott nem végeznének el, utalja haza a pénzt az ország másik felének, amelyik nem tudott elmenni, és most várja, hogy végre ő legyen a kedvezményezett«.

Szóval az ország egyik fele kint mosogat, a másik fele meg várja a pénzt és a lehetőséget, hogy ő is mehessen mosogatni? Lehet, hogy a szerző csupán ostoba, mint a beton, ezért képtelen felfogni, hogy a gazdag országokba való elvándorlás világjelenség, és ebben az ügyben Magyarország a régióban relatíve a legjobb helyzetben van, az elvándorlás még Ausztriában is magasabb arányú, mint nálunk; hat százalék, szemben például az ellenzék által annyira kedvelt »Bezzeg Románia!« tizenhat százalékával. De attól tartok, nem ez a helyzet. A szerző tudja, mit beszél, de azt gondolja, hogy ezzel a hazudozással hangulatot kelthet a jelenlegi kormány ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2019. január 20. 12:58
helyesen: magyarországi ellenzék
Pecás
2019. január 20. 05:11
Nagyváradi vagyok. Romaniából az elmúlt 15 évben 5 azaz öt millió ember vándorolt ki. Ez a hivatalos adat, amit a kormány elismer. A jelenlegi országos nettó átlagbér 2.326 lej, ami 158.000 forint. A nestle csokikat nállunk a franc se eszi.
aleb19
2019. január 19. 22:45
"Magyarország a régióban relatíve a legjobb helyzetben van" az vicces, hogy magyarok jarnak at ezresevel aradra dolgozni bekes megyebol a szlovak nyugdijjak 15 eve joval alacsonyabbak voltak mint a magyar az elmult 1-2 evben ido es letszamaranyosan 3-4x tobb lakas epult a lengyeleknel es szlovakoknal a legdurvabb pelda a fidesz impotenskedesere, hogy az alacsonyabb lengyel egy fore eso gdp ellenere a lengyel berek joval magasabbak mint a magyar
3M..
2019. január 19. 19:04
Régebben Románia a csóróság szinonímája volt Magyarországon. Ma pedig már kormányszinten védekeznek, magyarázkodnak, a felzárkózása ellen. Attól pedig már a hideg leli őket, hogy a Románia 2014-től, rakétaként húzott el mellettünk. Ma már Romániában is többet kell fizetni egy egyszerű gyári munkásnak a Nestlé részéről, ezért menekült inkább a közeli rabszolgapiacra, Magyarországra. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik