Hazugság Romániával példálózni

2019. január 19. 17:20

Bencsik Gábor
Magyar Idők

Néha elcsodálkozik az ember, hogy a magyar ellenzék milyen makacsul folytatja a küzdelmét a valóság ellen.

„Néha elcsodálkozik az ember, hogy a magyar ellenzék milyen kitartóan zakatol a maga választotta vakvágányokon, milyen makacsul folytatja a küzdelmét a valóság ellen. Hamis címkéket ragasztanak a világ jelenségeire, és egyre ezeket hajtogatják, talán abban a reményben, hogy a valóság átalakul azzá, amilyenné minősíteni próbálják.

Ellenzékünk egyik kedvenc témája annak hangoztatása, hogy innen, mármint Magyarországról, aki csak teheti, elmenekül. Holmi ellenzéki érzelmű publicisták (van nevük, de felesleges akár csak említeni is) képesek olyanokat leírni, mint hogy »az ország egyik fele, amelyik azért mondja magát szerencsésnek, mert elvégezheti kint azt a munkát, amit ennyiért mások ott nem végeznének el, utalja haza a pénzt az ország másik felének, amelyik nem tudott elmenni, és most várja, hogy végre ő legyen a kedvezményezett«.

Szóval az ország egyik fele kint mosogat, a másik fele meg várja a pénzt és a lehetőséget, hogy ő is mehessen mosogatni? Lehet, hogy a szerző csupán ostoba, mint a beton, ezért képtelen felfogni, hogy a gazdag országokba való elvándorlás világjelenség, és ebben az ügyben Magyarország a régióban relatíve a legjobb helyzetben van, az elvándorlás még Ausztriában is magasabb arányú, mint nálunk; hat százalék, szemben például az ellenzék által annyira kedvelt »Bezzeg Románia!« tizenhat százalékával. De attól tartok, nem ez a helyzet. A szerző tudja, mit beszél, de azt gondolja, hogy ezzel a hazudozással hangulatot kelthet a jelenlegi kormány ellen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141751

Ajánljuk még a témában