Politikailag inkorrekt

2019. január 19. 10:54

Nem tudjuk, James Watson állításának hány évszázadot kell majd várnia, hogy a világ elismerje azokat.

2019. január 19. 10:54
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Nem tudjuk, James Watson állításának hány évszázadot kell majd várnia, hogy a világ elismerje azokat. Máglyára már nem küldenek senkit, a katolikus egyház is meggyengült, a helyére lépő liberális világvallás főpapjai pedig nem alkalmazzák ezt a büntetési módot. Watsonnak állításait ugyan vissza kellett vonnia, de házi őrizetbe sem került, csak az utcára.

Mi volt a bűne? Azt állította, hogy a génszerkezet eltérései miatt lényeges különbségek vannak a fehér és a fekete bőrű emberek intelligenciaszintje között, a fehérek javára. 2007-ben Afrika kilátásairól szólva azt mondta, borúsnak látja a kontinens jövőjét, éppen a fehérek és feketék közötti, genetikailag meghatározott intelligenciakülönbség miatt. Ebből hatalmas botrány lett. Végül bocsánatot kellett kérnie bűnös szavaiért. Hiába, nem bocsátottak meg neki. Elveszítette az angliai Cambridge Egyetem egyik kutatólaboratóriumának tiszteletbeli vezetői posztját, és megfosztották állásától is. Utcára került. Pár évvel később arra kényszerült, hogy elárverezze Nobel-díjának aranyérmét. Az érmet az orosz nagytőkés, Aliser Uszmanov vásárolta meg négymillió dollárért, aki visszaadta a tudósnak, mondván: elfogadhatatlan, hogy egy Watsonhoz hasonló kvalitású tudós Nobel-díja eladására kényszerüljön.

Mi a közös a három történetben? Két tanulságot is látunk. Az egyik szerint ha beigazolódik, hogy a fekete és a fehér emberek intelligenciaszintje genetikailag valóban eltérő, akkor a mai inkvizíció is hiába üldözi a politikailag nem korrekt nézeteket, a valóság végül diadalmaskodik. A másik tanulság pedig az, hogy bizonyos értelemben ismét 1600-ban vagyunk. „

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2019. január 20. 18:23
Kicsit későn olvasva a cikket és kommenteket, csak annyit szeretnék mondani, hogy a DNS szerkezetmegoldásáért kapott Watsonnal együtt Francis Crick is. A felfedezésük későbbi hatásait tekintve a legjelentősebb tudományos teljesítmény volt a 20. században- így ők a Nobel díjasok között is kitüntetett helyet érdemelnek. A balos- egaliter kommentelőknek hívnám fel a figyelmét arra, hogy miket mondott harminc-negyven éve Crick a témában (talán a mainstream megy a forgalommal szemben?): "In brief I think it likely that more than half the difference between the average I.Q. of American whites and Negroes is due to genetic reasons, and will not be eliminated by any foreseeable change in environment. Moreover I think the social consequences of this are likely to be rather serious unless steps are taken to recognize the situation." That is, the acceptance by Universities (like Harvard) of students with considerably lower standards merely because they are black. This policy is certainly going to lead to trouble. Either many of them will drop out, or they will have to be given degrees where white people would be failed." "I said that the biological evidence was that all men were not created equal, and it would not only be difficult to try to do this, but biologically undesirable. As an a[s]ide I said that the evidence for the equality of different races did not really exist. In fact, what little evidence there was suggested racial differences." Vajon Crick miért úszta meg a keresztre feszítést? P.s. Watson 2007-ben az általa felfuttatott és vezetett, az USA-ban működő Cold Spring Harbour kutatóintézet vezetői pozícióját veszítette el. Ekkor még megtarthatta pénzzel nem járó titulusait. A mostani interjúja miatt, amiben 90 évesen megismételte állításait a humán rasszok eltérő kognitív képességeinek genetikai gyökeréről, már az emeritus professzori titulusát is elvették tőle. Beteg ez a balliberális-egaliter világ!
Senye Péter
2019. január 20. 16:19
Lehet, hogy az a bizonyos intelligencia szint az ipari társadalom körülményei között érvényes, az őserdőben való életben maradáshoz meg valami más kell.
kaltran
2019. január 20. 09:47
Van itten egy másik ríkató-kacagtató aspektus is. Egy orosz(!) nagytőkésnek(!) kellett móresre tanítania(!) a nyugati demokrácia(?) apostolait. Kell még valamit mondanom Ildikó?
Rugo
2019. január 19. 20:12
Ha valakit érdekel, itt talál nagyon komoly tudományos adatokat a fajok intelligenciájával kapcsolatban (2006-ban kiadott Lynn könyv). Amit Watson mondott egyáltalán nem újdonság, rengeteg tudományos vizsgálat támasztja alá. A különböző földrajzi területeken élő emberi rasszok genetikai IQ-ja közötti különbség megkérdőjelezhetetlen. Watsont csak azért nyírták ki, mert egy Nobel-díjassal akartak példát statuálni az aljas pc liberálisok - mert ők ezt is megtehetik. https://archive.org/details/RichardLynnRaceDifferencesInIntelligence
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik