A székelés joga

2019. január 18. 12:58

Vajon a Képviselők jogállásáról szóló 2012. évi XLCVIII…XYZ sz. törvény tartalmazza a korlátozások nélküli kakilás jogát?

2019. január 18. 12:58
Megadja Gábor
Megadja Gábor
888

„Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

És igen, így, csupa nagybötűvel, ugyanis a népharag megtestesítői – Hadházy »zoknis« Áky és Szél Bernadett – minden mondatukban hivatkoznak arra, hogy ők Országgyűlési Képviselők. Nincs is szebb annál, amikor a totális egyenlőségelvet azzal akarják érvényre juttatni, hogy a kiváltságaikra hivatkoznak.

Igen ám, de kisebb perpatvar adódott abból, hogy vajon a képviselői kiváltságos jogok tartalmazzák-e a korlátlan székelési jogot, azaz a ius fecaliát. A biztonsági őrök és a lázadó, pártjukat vesztett képviselők (épp ezért az is kérdés, valójában ők kiket képviselnek) közösen sem tudták megfejteni, hogy a Képviselők jogállásáról szóló 2012. évi XLCVIII…XYZ sz. törvény tartalmazza-e a korlátozások nélküli kakilás jogát. És ha igen, és közintézményekben a ius fecalia ősi joga nem ismer törvényi korlátokat, vajon kiterjeszthető-e ez arra, hogy a Burger Kingben fizetés nélkül székelhessen egy Országgyűlési Képviselő?

Elismerjük, a drámai helyzet nem vethető össze a Hamletével, de az ellenzék állapotát látva jobb, ha beleéljük magunkat ebbe. Ami elsőre tragédia, másodjára paródia, abból mi lesz harmadjára? (Kivéve, ha az első alkalom is paródia volt.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
izo1210
2019. január 19. 21:56
Gábor, te tényleg nem érted, mennyire kicsinyes húzás volt ez a tévétől?
tango47
2019. január 19. 10:02
Tulajdonképpen csak sminket igazítani kellett volna a mellékhelyiség, mert utána 24 órás élőadása volt. Végül nagyon szarul nézett ki.
Mich
2019. január 18. 22:04
A lipsi+bolsi+náci majdnem egyharmad ott kakil, ahol akar és akkor, amikor akar, csak a kétharmadra vonatkoznak a törvények...
Csigorin
2019. január 18. 16:24
esetukben magat a kepviselot se lehet megkulonboztetni a szobanforgo materiatol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik