Az EU-s források kifizetésének jogállami feltételhez kötéséről

2019. január 18. 12:50

Nem támogatunk olyan eljárásokat, amelyek a kormány bűnei miatt a magyar embereket hátrányosan érinthetik.

2019. január 18. 12:50
LMP

„Az EU-s források kifizetésének jogállami feltételhez kötéséről

Az Európai Parlament (EP) megszavazta annak a tervezett mechanizmusnak a létrehozását, ami alapján jogállami feltételekhez kötnék az EU tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban. Ez a jogállami kereteket folyamatosan és rendszerszinten lebontó magyar kormányt is érinti, de közvetlenül hatása van a magyar állampolgárokra is.

Az LMP álláspontja egyértelmű: Magyarországon a Fidesz rendszerszinten bontja le a jogállami kereteket és mechanizmusokat, semmibe veszi az európai, demokratikus értékeket és alapnormákat, és soha nem látott mértéket öltött a korrupció az elmúlt nyolc évben. Éppen ezért nyilvánvaló: ha későbbiekben Magyarország uniós forrásoktól eshet el, az csak és kizárólag a kormány felelőssége. A jogállam visszaállítását, és a korrupció teljes körű kiiktatását azonban nem az Európai Uniós források visszatartása fogja megoldani, hiszen azzal az ország maga esik el rettentően fontos fejlesztésektől. Ezért nem támogatunk olyan eljárásokat, amelyek a kormány bűnei miatt a magyar embereket hátrányosan érinthetik. 

Az LMP olyan megoldást javasol az EU-s források kifizetésével kapcsolatban, ami már kiiktatja a korrupt, jogállamot semmibe vevő magyar kormányt.

Kendernay János,

Az LMP Országos Elnökségének tagja”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kázmér Kacsa
2019. január 19. 13:11
Ha nem csinált volna semmit a eszelős LMP és a ma már szánalomra sem méltó mocsok Ballik, akkor is növekedni tudtak volna a Fidesz rovására. Ehelyett beálltak a bolsi-libsi pártok mögé és megindultak a megsemmisülés útján.
Lion87
2019. január 18. 20:57
Az EU odalép, azért a magyaroknak annyi esze talán van, hogy tudják, a pénz nem Orbántól hanem bizony az EU-tól jön ;)
Korrupt Kornél
2019. január 18. 20:17
hazug mocskok vagytok!!! Forgalomlassítással mekkora környezetszennyezést okoztok? Erről kussoltok? Aljas szemetek.
Crüwel
2019. január 18. 16:03
Pedig de. Jó pár éve még lett volna valóság alapja egy ilyen szövegnek, - persze azóta hogy ti is nyakig vagytok az O1G (ORSZÁGOMAT EGY GARASÉRT ) nevű szivárvány koalaban (kloákában ) már végképp nincs értelme egy ilyen semmitmondó írásnak . :) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik