Politikai Ablak-Zsiráf

2019. január 18. 21:46

2019 – I. negyedév.

2019. január 18. 21:46
Kurtz ezredes
Tutiblog

„Apolitikus: Olyan csalódott SZDSZ-es, aki már nem vállalja fel. Jobb esetben el se ment szavazni. Ismert még, mint: apatikus, szakmai, civil.

Brexit: Szörnyű dolog, amit a külpolitikailag teljesen elszigetelődött Orbán okozott valahogy mégis Nagy-Britanniában, ami egy végtelenül toleráns és befogadó társadalom.

CEU: Elitegyetem. Minden mutató szerint benne van a legjobb 500-ban, csak a hallgatói néha elbuknak a PISA-teszten.

Dolgozók: Az a társadalmi osztály, amelyik még nem elég öntudatos a saját érdekei képviseletéhez, ezért dolgozik, mialatt az érdekeiért nemdolgozó, de nagyon öntudatos rétegek (500-1000 fő) szrtájkolnak országosan.

Csicska: Jobbikos

Emberi jogok korlátozása: Utcán szarás/bebaszás/drogozás/fetrengés többé természetesnek nem vétele. Rendfenntartás. Csövesekre rászólás, akár agresszívabban is, mint ahogy ők szokták.

Élethez való jog: A legeslegalapvetőbb liberális nemes elv, hogy ilyen mindenkinek van, kivéve a hetero fehérek magzatait.

Filantróp: Olyan nagyon gazdag kapitalista, akit valamiért mégis szeretnek az ifjúkommunisták. Ez a valami rendszerint a nekik kifizetett pénz, vagy a reménykedés, hogy a ~ mesterlövészei egyszer csak lelövik végre Orbánt.

Gólya: Az említett ifjúkommunisták fészke. Társadalmi munkában épül, ami az ő nyelvükön annyit jelent, hogy a sok, semmihez sem értő bölcsész próbál olyan balekokat találni, akik tudnak számukra kalapálni, betonozni, tokmánykulcsot cserélni. Természetesen teljesen ingyen.

Gyakornoki rendszer: Ha jó csaj vagy, szerény díjazásért (kávéfőzőért) cserébe szophatsz le reménybeli, de a jövőben sohasem befutó, magát mégis kurva nagy spílernek képzelő jobbikos vezetőket. Német jobbikos vezetők esetében ezt csak akkor teheted meg, ha jó csávó vagy.

Hadházy Ákos: A forradalom egyik vezetője. Csak azért nem lehet reménybeli miniszterelnök belőle a Negyedik Köztársaságban, mert nem nő, így az épp aktuális ellenzéki párttársai nem éreznek gátlást a székkel együtt való felborítására, ha ismételten hátba szúrta őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2019. január 19. 10:45
A gyakornok, aki kávéfőzőért teszi ki a lelkét, csak nem Luca, a híres ovimami?
zsezse
2019. január 19. 00:27
Vannak benne jópofák. :-)
48saxon
2019. január 19. 00:03
...zseniális! :D
jord
2019. január 18. 23:24
Arról miért nincs megjegyzés hogy amikor ezt a mocskos gerinctelen csürhe fidess-t kibasszák az Uniós pártok közül akkor mi lesz a nevetek.Ki fog mindezért fizetni-- pénztáros Lörinc, a kis buzi rogán, a vén hülye Kásler , vagy a király fog minket kártalanitani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik